David Griff drog igång Nattvandringen i Vasastan, nu har de vandrat sin fjärde kväll runt om i stadsdelen. Foto: Privat/Christina Signer

Allt fler sluter upp för att nattvandra i Vasastan

Från 0 till nu 250 medlemmar. David Griff fick igång föräldrarna i Vasastan och har redan ordnat fyra nattvandringar runt kvarteren.

  • Publicerad 15:51, 28 maj 2021

Det är ett helt suveränt initiativ och det är så positivt att så många vill vara med.

För drygt tre veckor sedan drog David Griff igång nattvandring i Vasastan. Sedan dess har gruppen på Facebook växt i en rasande fart. I skrivande stund har gruppen 250 medlemmar, och fler människor fortsätter att ansluta.

– Det är fantastiskt, det är helt galet egentligen och det bara tickar på, säger David Griff.

Nattvandringarna inleds på David Griffs kontorshotell Da Appy Place som ligger på Sankt Eriksgatan 97.

– Innan vi går ut tar vi en kopp kaffe och äter hembakade kakor, berättar han.

"Väldigt glad att jag startat detta"

Sedan starten har tre nattvandringar genomförts och en fjärde är inplanerad till fredagen den 28 maj. Under de första nattvandringarna har mellan fem och sex personer slutit upp och gått runt på olika platser runt om Vasastan.

– Jag är väldigt glad att jag startat detta. Det finns både behov och vilja att kunna hjälpa till, säger David Griff och fortsätter.

– Min förhoppning är att folk ska starta egna nattvandringar om de känner sig sugna på att gå ut en kväll. Man får gärna ta initiativet till en vandring genom gruppen Nattvandring i Vasastan.

Nattvandrarna rör sig på gatorna längs Odenplan och Sveavägen och parkerna runt, där ungdomarna gärna samlas för att hänga. Foto: Mostphotos

Platser som Vasaparken, Odenplan och MC Donalds på Sveavägen är platser som nattvandrarna besöker och möter ungdomar på. På senare tid har ICA Dalagatan blivit ett ställe för ungdomarna att hänga på.

– Dem vi träffade sa att de var på väg dit. Det är väl för att det är de som är öppet längst, säger David Griff.

Ungdomarna testar nattvandrarna

Under den senaste nattvandringen hände något oväntat, berättar David Griff. Nattvandrarna passerade ett gäng ungdomar som hade bestämt sig för att busa lite. När gruppen gått förbi, lade sig en av ungdomarna ner på marken och låtsades vara skadad. När nattvandrarna vände sig om och rörde sig mot gänget för att kolla hur läget var, sprang de iväg.

– När vi mötte upp dem igen så sa de att allting var okej och att de bara ville kolla att vi var med, säger han.

"Positivt att så många vill vara med"

En som varit med och nattvandrat är Christina Signer. Hon följde med under den första nattvandringen och hon är glad att någon dragit igång nattvandring på Vasastans gator.

– Det är ett helt suveränt initiativ och det är så positivt att så många vill vara med, säger Christina Signer, och fortsätter.

– Det är fantastiskt att få kontakt och heja på ungdomarna som rör sig i området.