Drygt 63 procent av niorna gick ut denna vårterminen med betyg i alla ämnen. Foto: Mostphotos

Allt fler nior har godkända betyg

Allt fler nior i kommunens kommunala skolor har godkänt i alla ämnen. Det visar preliminära siffrorna för vårterminen 2018.

  • Publicerad 10:32, 26 jun 2018

Drygt 63 procent av niorna gick ut denna vårterminen med betyg i alla ämnen. Förra året låg siffran på cirka 57 procent godkända elever och 2016 hade  omkring 56 procent godkänt i alla ämnen.

Både Grönkullaskolan och Ängskolan har ökat andelen elever som har godkänt i alla ämnen enligt Morgan Lindqvist (M), ordförande i Grundskole- och gymnasienämnden.

– På Grönkullaskolan är ökningen 3,5 procentenheter. På Ängskolan är ökningen 6,5 procentenheter och skolan har nu nått att 78 procent har godkänt i alla ämnen, detta är den högsta nivån på över åtta år. Jag är verkligen glad över de ökande resultaten, säger Morgan Lindqvist.

Han menar att de ökande resultaten är en effekt av att skolorna noga följer upp varje elev och har anpassade åtgärdsplaner för eleverna.

– Målet är att alla elever i Sundbybergs skolor ska ha godkänt i alla ämnen. Vi har fortfarande en bit kvar men vi rör oss i rätt riktning.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Fotbollsderbyn redan i februari på Tele2

Sport Gnaget mot Bajen, Dif och BP i minicup Stockholmlagens damer mäter krafterna direkt i en försäsongscup på Tele2 i februari. – Det ger oss möjlighet att förbereda oss för den kommande allsvenska säsongen på ett mycket bra sätt, säger AIK...torsdag 21/1 1:15

19-åringen kan ha begått andra brott på rymmen

Nyheter Polisen söker vittnen Åklagaren och polisen söker fortfarande vittnen till mordet i Rissne, men också dem som har uppgifter om ett annat rån i Sundbyberg som 19-åringen kan ha begått.onsdag 20/1 9:26

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar Socialdemokraterna i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte...tisdag 19/1 1:15