Sommarvärme och fullspäckat helgschema i Söderort. Foto: Kollage

Allt du behöver veta inför helgen i Söderort

Inga planer för helgen? Kasta ett öga på listan och tänk om – det blir jazzfestival, hiphop med Jonas Sjöstedt och dubbla höstmarknader.

  • Publicerad 15:08, 12 okt 2018

Jazzfeber i hela stan – här är scenerna i Söderort

Musiker, fantaster och andra jazzsugna gör sig redo för årets höjdpunkt – Stockholm Jazz Festival. Första tonerna ljuder redan under fredagen och klingar inte ut förrän 21 oktober. Här är scenerna längs Söderorts gröna och röda linjer:

Sociala mediejättarnas knep avslöjas

Drömmer du om att bli influencer? Eller bara om att kunna lägga ifrån dig mobilen vid läggdags? Hur som är första steget att förstå knepen bakom sociala mediers beroendeframkallande – och i helgen har du din chans.

På lördag ger psykologen Niklas Lanninge en gratis kommunikationskurs i Skärholmen. Läs om hur du anmäler dig i intervjun med Niklas här:

Kulturnatt i Mälarhöjdens kyrka

Fredag kväll är det full fart i kyrkan i Mälarhöjden med musikgudstjänst, konsert med Hägerstens ungdomskör och författarsamtal Augustprisvinnaren Maja Lundgren om moralen kring planeten.

Jonas Sjöstedt i hiphopmusikal i Kransen

Presens Impro är en humorgrupp som under hösten bygger improvisationsföreställningar utifrån en gäst – nu är det Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedts tur.

Dubbla höstmarknader inklusive ponnyridning

Korvgrillning, prylar och ponnyridning när Eolshälls 4H-gård bjuder in till marknad på söndag. På Färgfabriken blir det mindre djur men höstmarknad har de hur som.

Hög tid för höstpicknick

Sista chansen för utomhushäng utan hutter när brittsommaren sveper in med värme och ger oss en smak av sommar.