Alliansen tar över Upplands-Bro

Alliansen tar över styret i Upplands-Bro. Det blev klart under onsdagens sammanträde i kommunfullmäktige.

  • Publicerad 20:39, 17 okt 2018

SD lade ner sina röster och lämnade vägen öppen för ett Allians-styre i Upplands-Bro. Högerblocket är det största, men har ingen egen majoritet.

Fredrik Kjos (M) tar nu över rollen som ordförande i kommunstyrelsen, efter Camilla Janson (S).

– Jag är glad, tacksam och så klart stolt över att få leda kommunen de närmsta åren. Vi har jobbat i ett par år för att få ihop ett Allians-styre, nu är vi där och har fått förtroende i fullmäktige, sa Fredrik Kjos till Mitt i Upplands-Bro efter onsdagens sammanträde i kommunfullmäktige.

Vad vill ni ta tag i först?

– Det vi kommer att lägga mycket kraft och energi på är att skapa trygghet i kommunen, få ordning och reda på ekonomin och få upp skolornas resultat. Vi vill också ha ett ännu mer blomstrade näringsliv och få till en samhällsbyggnad som går ihop.

Dagen efter att Alliansen tagit makten träffade Mitt i partiernas toppnamn Fredrik Kjos (M), Lisa Edwards (C), Jan Stefanson (KD) och Martin Normark (L) i Bro.

Vilken är den största utmaningen att styra i minoritet?

– Det finns ingen dramatik i den här typen av styre. Men någonstans måste vi vara ödmjuka och ha en dialog med alla partier i fullmäktige om de frågor som vi vill få igenom, säger Fredrik Kjos.

Ventilationen på skola akutdålig

Kungsängen. Arbetsmiljöverket förbjuder Upplands-Bro kommun att använda Ekhammarskolans lokaler till skolverksamhet efter den 26 mars 2021 om inte en rad allvarliga brister som rör skolans ventilation åtgärdas.måndag 30/11 18:10