Alli konfronterade Coop-rånarna

Alli Darwich skulle handla en energidryck, men hamnade mitt i onsdagens rån på Coop i Farmarstigen. Han konfronterade rånarna – och fick ett vapen riktat mot sig. – Jag reagerade instinktivt, säger han.

  • Publicerad 09:58, 18 jan 2019

Alli Darwich går in på Coop i Farmarstigen. Klockan är strax före 8 på onsdagsmorgonen. Han ska handla en energidryck. På väg till kassorna ser han hur dörren till lagret står öppen, berättar han.

– Jag ser någon jag tror är en Securityvakt.

Inifrån lagret hör han en röst.

– Det är någon som säger att det inte går att låsa upp kassan, eller något liknande. Min första tanke är att det är något fel på kassan och att jag inte kommer få köpa min dryck, säger Alli Darwich, som jobbar på Tyresö gymnasium och tränar IFK Haninge herrar liksom Hammarby Futsals.

Han går till kassan. Där finns det ingen personal, berättar han. En annan kund står och plingar på ringklockan, men ingen kommer.

– Då känner jag att något är konstigt.

Han går tillbaka till lagerdörren. Den är nu stängd. Han kikar in genom fönstret i dörren, berättar han.

Då lyfter den ena en pistol och riktar den mot mig.

– Jag ser hur personalen var där inne och hur två med vapen står vid ytterdörren. Den jag såg tidigare är mer maskerad nu.

Får pistol riktad mot sig

Han öppnar dörren.

– Jag reagerade instinktivt. Jag ropar ”vad håller ni på med”. Då lyfter den ena en pistol och riktar den mot mig. Han blir väldigt arg, han börjar vifta med dem och känns inte stabil. Mitt fokus var personalen. Jag fortsätter gå emot rånarna för att få dem därifrån. Då stänger de ytterdörren och försvinner.

Alli Darwich stannade med personalen tills polisen, berättar han.

Han har har varit med om liknande situationer tidigare.

– Jag har jobbat i krogbranschen i många år och vet väl någonstans om hur jag agerar i sådana situationer. Jag kanske är lite arbetsskadad.

Du blev inte rädd?

– Jag tänkte inte så i det läget. Jag reagerade instinktivt. Jag hoppas att det kanske gjorde någon nytta.

Fakta

Bor i Skarpnäck

Bor: Skarpnäck

Jobbar: På Tyresö gymnasium, trygghetsvärd. ”Jag gick själv här som elev”

Annan koppling till Tyresö: ”Jag är född och uppvuxen i Tyresö. Jag flyttade härifrån för nio år sedan. Jag har familj här. Jag känner mig fortfarande som Tyresöbor, det här är min hemkommun”.

Fotbollskarriär: ”Jag började min fotbollskarriär i Tyresö. Sedan har jag varit runt en del. Jag har varit på Malta och spelat i deras proffsliga. Jag har spelat och varit tränare i svenska landslaget i futsal. Nu är jag målvaktstränare för IFK Haninges herrar och tränare för Hammarby Futsals herrar”.

Visa merVisa mindre