Komvux med SFI och lärvux samt integrationsenhet finns på Korsängsgatan 12. Yrkeshögskolan och Jobbcentrum finns på Linbanegatan 12.

Men nu är det klart att all vuxenverksamheter ska samlas under ett och samma tak. De nya lokalerna är Kunskapsskolans och gymmet Magasinets gamla lokaler på Östra järnvägsgatan.

De olika verksamheterna kommer att ha kvar sina egna namn men huset döps till det samlande namnet Kompetensmagasinet.

– I och med att vi samlar flera av våra verksamheter under samma tak, Kompetensmagasinet, så ser vi goda möjligheter till stärkt samverkan. Samverkan är ett nyckelord i denna satsning och Kompetensmagasinet blir en mötesplats för kompetens, studier och arbete, säger Carina Westh som är verksamhetschef för gymnasium, vuxenutbildning och arbetsmarknadsenhet.

– Kompetensmagasinet har ett strategiskt läge nära Enköpings station med goda buss- och tågförbindelser samt parkeringsmöjligheter, tillägger hon.

Inflyttningen kommer att ske stegvis. Komvux med SFI och lärvux samt integrationsenheten flyttar in i slutet av februari 2021. Yrkeshögskolan och Jobbcentrum kommer senare när deras delar av lokalerna är färdiganpassade för deras verksamheter. Tidplanen för det är inte exakt fastställd ännu men det blir kring sommaren 2021.

Servicepoolen som sköter bilar kommer inte att flytta med till de nya lokalerna.