Flyttar. Foto: Fredrik Gustafsson

Alla vuxenverksamheter ska flyttas till "Kompetensmagasinet"

Idag finns utbildningsförvaltningens olika vuxenverksamheter på spridda platser i Enköping. Men inte länge till. Nu ska de flytta till "Kompetensmagasinet".

  • Publicerad 15:26, 10 dec 2020

Komvux med SFI och lärvux samt integrationsenhet finns på Korsängsgatan 12. Yrkeshögskolan och Jobbcentrum finns på Linbanegatan 12.

Men nu är det klart att all vuxenverksamheter ska samlas under ett och samma tak. De nya lokalerna är Kunskapsskolans och gymmet Magasinets gamla lokaler på Östra järnvägsgatan.

De olika verksamheterna kommer att ha kvar sina egna namn men huset döps till det samlande namnet Kompetensmagasinet.

– I och med att vi samlar flera av våra verksamheter under samma tak, Kompetensmagasinet, så ser vi goda möjligheter till stärkt samverkan. Samverkan är ett nyckelord i denna satsning och Kompetensmagasinet blir en mötesplats för kompetens, studier och arbete, säger Carina Westh som är verksamhetschef för gymnasium, vuxenutbildning och arbetsmarknadsenhet.

– Kompetensmagasinet har ett strategiskt läge nära Enköpings station med goda buss- och tågförbindelser samt parkeringsmöjligheter, tillägger hon.

Inflyttningen kommer att ske stegvis. Komvux med SFI och lärvux samt integrationsenheten flyttar in i slutet av februari 2021. Yrkeshögskolan och Jobbcentrum kommer senare när deras delar av lokalerna är färdiganpassade för deras verksamheter. Tidplanen för det är inte exakt fastställd ännu men det blir kring sommaren 2021.

Servicepoolen som sköter bilar kommer inte att flytta med till de nya lokalerna.

Verksamheterna som berörs:

Komvux – utbildning för vuxna

SFI – svenska för invandrare

Lärvux - vuxenutbildning för personer med utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada

Integrationsenheten – tar emot nyanlända för bosättning efter anvisning från Migrationsverket

Yrkeshögskolan – yrkesutbildning i samarbete med näringslivet Jobbcentrum – insatser för dem som står långt från arbetsmarknaden

Visa merVisa mindre

Öppnar ny restaurang – hemma i bostaden

Nyheter Ta med eget vin – Hemlig meny – Åtta platser Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson startar restaurang – i sitt hem. Där menyn är hemlig och där gästen tar med sitt eget vin. – Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi...fredag 15/1 12:12

Tjuvarnas fräcka dieselkupp

Nyheter Den första kuppen skedde redan för två månader sedan. Men det var först i veckan de upptäcktes. – Här talar vi alltså om nära två kubik diesel. Man lär ha använt sig av ett rejält fordon, säger Jonas...fredag 15/1 11:36