Philip Sidenholm är en av projektledarna bakom skolbio i Ekerö. Foto: Ekerö bibliotek

Alla Ekerös sjuor ska få gå på bio

En biofilm per år för Ekerö kommuns sjundeklassare. På så vis ska ett nytt projekt ge eleverna bättre kunskap om film som uttryck och konstform.

  • Publicerad 15:24, 3 dec 2021

För att öka film- och kulturintresset bland ungdomar i Ekerö kommun kommer sjundeklassarna att ha skolbio med medföljande diskussioner på schemat en gång per år. Det är ett nytt projekt som startats på initiativ från elever från Tappströmsskolans biblioteksråd.

– Man känner naturligtvis en stolthet över eleverna och det är ett tecken på att vi som skola har lyckats. Det är jätteroligt att eleverna tar initiativ till att skapa och driva sina egna projekt, säger skolans rektor Fredrik Jarny.

– Vi vuxna har som uppgift att inte kväva elevernas tankar och driv utan vi måste låta dem flyga.

Ska ta in filmpedagoger

Projektet är i startgroparna, och än så länge har två klasser fått se filmen "The Peanut Butter Falcon". Nu i början sker diskussionerna mellan eleverna och deras lärare men planen är att ta in filmpedagoger för att utveckla diskussionerna och elevernas intresse för film.

– Det känns mycket bra att vi kommit igång med skolbion. Försök med skolbio har gjorts tidigare men det har inte lyckats bli återkommande varje år, säger projektledaren Philip Sidenholm.

– Sen är det kul att det är ett elevinitiativ. Detta är bara början för skolbion som kommer fortsätta finnas och utvecklas under många år.

Filmen valdes av biblioteksrådet på Tappströmsskolan men i framtiden ska fler elever få vara med och välja vilken film som ska visas på biografen berättar Philip Sidenholm.

Biografen i Erskinesalen, Ekerö centrum. Foto: Ekerö kommun

Skolbio för Ekeröbor

Ett initiativ från biblioteksrådet på Tappströmsskolan för sjuorna i Ekerö kommun.

Samarbete mellan Ekerö bsibliotek, Kulturskolan, Mälarö Kino och barn- och utbildningsförvaltningen.

Första filmen som visas är The Peanut Butter Falcon.

Källa: Ekerö kommun

Visa merVisa mindre

Skridskobanan stänger efter milt väder

Nyheter Öppnar igen om isen blir tjockare Plusgrader och blåst ställer till det för skridskoåkarna i Tranholmen. Nu stänger isbanan för andra gången den här vintern.onsdag 19/1 12:10

Tre tonårspojkar rånades på kläder i Träkvista

Nyheter Beväpnade rånare försvann Vid 21-tiden på lördagen rånades tre pojkar i Träkvista. Polisen söker nu flera unga män.måndag 17/1 11:30

Färingsöbon gör hundleksaker av gamla tyger

Nyheter Kärleken till hundar blev affärsidé Överblivna tyger och understimulerade hundar – det var kombinationen som kickade igång Färingsöbon Emelie Frisks företagsidé.fredag 14/1 16:23