Älgar hälsade på i Karins trädgård

En älg och en älgkalv hälsade på i en villaträdgård i Trinntorp i onsdags kväll. – Jag var tre meter ifrån kon, säger Karin Brolund Sundin vars bild har fått mycket uppmärksamhet av Tyresöbor.

  • Publicerad 11:44, 17 aug 2018

Det var vid 20.30-tiden i onsdags som Karin Brolund Sundin var hemma med sin dotter när en granne – dotterns 8-åriga kompis – kom springande.

– Hon var jätterädd. Hon hade gått på vägen och sett älgkon och älgkalven, säger Karin.

Älgkalven gick vidare medan älgkon dröjde sig kvar på familjens tomt som ligger i Trinntorp nära Telegrafbergets utkikstorn.

Många har gillat bilden

Karin tog flera bilder på kon och lade upp en av dem i Facebookgruppen ”Aktuella händelser i Tyresö”. Över 600 personer har reagerat på bilden i skrivande stund.

– Det är jätteförvånande. Jag har aldrig lagt upp något i gruppen förut, men jag ville dela med mig det här för det var verkligen roligt.

Bilden är tagen från familjens veranda.

– Älgkon stannade där nedanför en stund. Hon var cool och tittade inte på oss utan gick bara sakta förbi efter en stund.

Vad tänkte du?

– Det var lite spännande. Jag har sett älg men aldrig så nära. Hon var så stor. Jag hade barnen bredvid mig och var lite beredd på agera, men samtidigt hade vi ett staket emellan så jag kände mig ändå säker.

Älgkon gick vidare från tomten och familjen såg hur hon återförenades med sin kalv.

Duon är välkänd i Trinntorp.

– Vi har hört talas om älgarna flera gången av bekanta som bor här, men aldrig haft dem på vår tomt tidigare.