Janne och Sara Melander driver det lilla familjeföretaget tillsammans. Här visar de upp hundglassarna med smak av älg och lever. Foto: Läsarbild Lovisa Dehlin

Älg eller lever? Här finns glass för alla – även fyrbenta

Vid Larsbergs brygga ligger Dalénum Glassbar & Café precis vid udden. Glassbaren har utsikt över vattnet och sedan start har de erbjudit glass av alla sorter, inte minst hundglass. – Vi har själva hund, så vi tänkte varför ska inte hundarna kunna få något också, säger delägaren Janne Melander.

  • Publicerad 14:08, 28 jul 2020

Hundglassarna kommer i smakerna älg och lever, gjorda på laktosfri turkisk- eller naturell yoghurt, som antingen blandas med älgfärs eller oxlever.

– De uppskattas verkligen, en stammis sa att det bara tar 15 sekunder för hans hund att få i sig en hel bägare, säger Janne Melander.

Tidigare fanns även laxglass på hundmenyn.

– Men den gick inte riktigt hem hos hundarna här, men de andra två sorterna säljer väldigt bra, säger han.

Har ni smakat glassarna själva?

– Nej, men en kund har. De fick betyget ”helt okej ändå”, berättar Janne Melander.

Sara Melander serverar glass på ett säkert avstånd. Foto: Lovisa Dehlin.

Mer än bara glass

Glassbaren har funnits sedan 2017 och är ett litet familjeföretag. Först var det en renodlad glassbar men nu säljs det även våfflor, smoothies och smörrebröd.

Tillsammans med sin fru Sara Melander driver Janne Melander glassbaren på heltid. Den växer för varje år och paret har flera idéer på hur de vill fortsätta utöka sitt sortiment.

På soliga dagar är det sorbetglassarna som säljer bäst, annars är det smakerna kaffe, salt karamell och stracciatella som är populärast. Foto: Lovisa Dehlin.

Bevarar minnet av Gustaf Dalén

Ytterligare en sak paret vill satsa på är att bevara minnet av Gustaf Dalén, uppfinnaren och nobelpristagaren som området Dalénum är uppkallat efter.

Tanken är att framöver sälja bland annat optimistnålar, vykort och brickor med koppling till just Gustaf Dalén.

I år har de haft öppet sedan mars och planerar att hålla öppet fram till november.