Foto: Mostphotos

Åldringsbrott – kvinna född på 1920-talet utsatt.

En kvinna född på 1920-talet lurades av en falsk polis att lämna ut sitt bankkort. Därefter togs 15.000 kronor ut från kvinnans konto. Men kvinnans signalement på mannen ger polisen något att leta efter.

  • Publicerad 09:49, 17 nov 2020

Lördag

Futurumskolan

Skadegörelse. På lördagens eftermiddag kastades plankor mot fönster vid Futurumskolan, dessutom klottrades på en dörr. Dörren måste saneras, tre fönster bytas ut.

Förra veckan

Centrala Bålsta

Bedrägeri. En kvinna på 90-plus lurades att tro att polisen skulle hjälpa henne för att hon var utsatt för bedrägeri – då den som sa sig vara polis själv var bedragaren. Kvinnan uppmanades att lägga bankkort och kod i ett kuvert, sedan kom "polisen" (civilklädd) och hämtade kuvertet. 15.000 kronor försvann från kvinnans konto. Polisen – den riktiga – med kvinnans signalement på bedragaren har polisen ändå hopp om att han ska åka fast.

Fortsatt kraftig ökning av covidfall

Så många över 18 år har fått tredje sprutan. Många fortsätter att insjukna då omikronvarianten sprider sig i Upplands-Bro. Den senaste veckan har 185 nya fall av covid-19 konstaterats i kommunen.torsdag 20/1 16:03

Energijätte tar höjd för kraftiga vindar

"Vi ser över tillgången till montörer och tekniker" I ett pressmeddelande meddelar energiföretaget Eon att man höjer sin beredskap i Stockholms län i och med SMHI:s varning om kraftiga vindar under natten mot torsdag.onsdag 19/1 14:20