Foto: Mostphotos

Åldringsbrott – kvinna född på 1920-talet utsatt.

En kvinna född på 1920-talet lurades av en falsk polis att lämna ut sitt bankkort. Därefter togs 15.000 kronor ut från kvinnans konto. Men kvinnans signalement på mannen ger polisen något att leta efter.

  • Publicerad 09:49, 17 nov 2020

Lördag

Futurumskolan

Skadegörelse. På lördagens eftermiddag kastades plankor mot fönster vid Futurumskolan, dessutom klottrades på en dörr. Dörren måste saneras, tre fönster bytas ut.

Förra veckan

Centrala Bålsta

Bedrägeri. En kvinna på 90-plus lurades att tro att polisen skulle hjälpa henne för att hon var utsatt för bedrägeri – då den som sa sig vara polis själv var bedragaren. Kvinnan uppmanades att lägga bankkort och kod i ett kuvert, sedan kom "polisen" (civilklädd) och hämtade kuvertet. 15.000 kronor försvann från kvinnans konto. Polisen – den riktiga – med kvinnans signalement på bedragaren har polisen ändå hopp om att han ska åka fast.

Gäst försvann från dagverksamhet

Kommunen anmäler sig själva. Upplands-Bro anmäler sig själva till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, efter att en gäst försvann från en dagverksamhet tidigare i år.tisdag 30/11 10:20

Bro ska fyllas med offentlig konst

Stor konstfestival nästa år. Nästa år deltar Upplands-Bro, Nacka och Stockholms stad i konstfestivalen Wall Street Stockholm. Tanken är att 222 konstverk ska fylla gator och torg i de tre kommunerna.måndag 29/11 15:28