Allt vanligare. Polisen har sett att det blivit allt vanligare med fysiska bedrägeriförsök. Foto: Sacharias Källdén

Äldrebedragare låtsas komma från hemtjänsten

Sollentuna kommun varnar äldre för att bedrägeriförsök gjorts där bedragarna uppger att de kommer från hemtjänsten.

  • Publicerad 12:00, 29 jul 2022

Under sommaren har Sollentuna kommun fått information om att bedrägeriförsök gjorts mot äldre, där bedragarna uppger att de kommer från hemtjänsten.

"Vi ber de som nyttjar hemtjänsten att vara uppmärksamma och gärna fråga efter legitimation/foto-ID", skriver kommunen på sin hemsida.

Under två veckor i juli fick Sollentuna­polisen in fem anmälningar om bedrägeri.

– I två av fallen har målsägande sagt att de misstänkta uppgett att de kommer från hemtjänsten, säger kommunpolis Kristian Bergström.

När denna artikel skrev har ingen gripits.

Enligt Kristian Bergström har det blivit allt vanligare att fysiska besök görs vid bedrägeri. Bedragarna ringer och uppger att de kommer från exempelvis banken och att det pågår ett bedrägeri på den äldres konto och att en person ska komma för att hjälpa till.

– Då kan de uppge att de kommer från hemtjänsten och att de ska hjälpa till genom att få koden och kortet

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så drabbas ridskolan av inflationen

Nyheter Kan tvingas höja avgiften: "Känns riktigt jobbigt" Dyrare el, diesel och foder – för Överby ridskola har inflationen lett till mörka orosmoln på ridskolans himmel."Vi är beroende av det mesta som ökat, vi är ganska utsatta", säger Lena Wiman,...fredag 12/8 16:12

Flicka föll från balkong – skulle spela in Tiktok-video

Nyheter Oklart skadeläge En flicka har fallit från en balkong på tredje våningen. Hon har själv uppgett att hon skulle spela in en Tiktok-video.torsdag 11/8 9:10