Allt vanligare. Polisen har sett att det blivit allt vanligare med fysiska bedrägeriförsök. Foto: Sacharias Källdén

Äldrebedragare låtsas komma från hemtjänsten

Sollentuna kommun varnar äldre för att bedrägeriförsök gjorts där bedragarna uppger att de kommer från hemtjänsten.

  • Publicerad 12:00, 29 jul 2022

Under sommaren har Sollentuna kommun fått information om att bedrägeriförsök gjorts mot äldre, där bedragarna uppger att de kommer från hemtjänsten.

"Vi ber de som nyttjar hemtjänsten att vara uppmärksamma och gärna fråga efter legitimation/foto-ID", skriver kommunen på sin hemsida.

Under två veckor i juli fick Sollentuna­polisen in fem anmälningar om bedrägeri.

– I två av fallen har målsägande sagt att de misstänkta uppgett att de kommer från hemtjänsten, säger kommunpolis Kristian Bergström.

När denna artikel skrev har ingen gripits.

Enligt Kristian Bergström har det blivit allt vanligare att fysiska besök görs vid bedrägeri. Bedragarna ringer och uppger att de kommer från exempelvis banken och att det pågår ett bedrägeri på den äldres konto och att en person ska komma för att hjälpa till.

– Då kan de uppge att de kommer från hemtjänsten och att de ska hjälpa till genom att få koden och kortet

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Musik och mellis för alla åldrar på Malmgården

Nyheter Lamine Cissokho kommer och spelar cora den 4 oktober Fyra tisdagar i höst bjuder kommunen in till ”efterhäng” med konsert och mellis på Malmgårdens träffpunkt på Malmvägen. Tanken är att erbjuda en konsert på väg hem från förskola, skola och jobb – och...onsdag 28/9 12:40

Kritik mot fritidsgård – publicerade nidbild

Nyheter Många har reagerat och hört av sig till kommunen I augusti lade fritidsledare i Sollentuna upp en bild på Instagram. Nu i september har bilden väckt starka reaktioner. Exempelvis har Stop Asian Hate Sweden reagerat på bilden som man menar är en...måndag 26/9 10:38