Curt Carleteg, ordförande i Seniornet Huddinge Foto: Maja Nilsson

Äldre lär äldre om internet

Seniornet lär seniorer om internet i Huddinge huvudbiblioteks källare. Ordförande Curt Carleteg hoppas nu att föreningen ska växa.

  • Publicerad 12:30, 25 feb 2017

Seniornet Huddinge, en del av Seniornet Sweden som är en ideell IT-förening för seniorer. En förening där äldre lär äldre om digital kommunikation och internet.

Underklubben i Huddinge startade 2014, och nästan sedan start är det Curt Carleteg som varit ordförande.

–  Vi har de här träffarna som öppet hus där alla över 55 år är välkomna att både lyssna på våra genomgångar och att fråga om datorproblem som de själva behöver hjälp med, berättar han.

Finns efterfrågan bland seniorer?

– Ja det är väldigt roligt för jag tycker nu under senare år så har intresset vuxit, innan var det många som inte ville ta i det med tång. Nu är folk intresserade utan att det är ett måste.

Curt Carleteg och Jan Wedlund Seniornet Huddinge

Ungefär två gånger i månaden är det öppet hus och under våren så kan man lära sig allt från mobilt bankid till sociala medier till hur man köper biljetter på nätet. Mitt i gör ett nedslag när Seniornet Huddinge lär ut windows 10, men genomgångarna är breda och i lärdomarna ingår även att köpa dammsugare, lära sig googla och hur man spara ner genvägar till skrivbordet.

– Lär er använda google, prata med google som en människa, du kan fråga vad som helst! säger Jan Wedlund som håller i genomgången i Huddinge huvudbiblioteks källarlokaler.

19 personer har kommit just denna gång, senast var de 26 stycken och Curt Carleteg hoppas på att föreningen ska fortsätta växa.

– Vi hoppas det kan fortsätta utvecklas, att fler hittar hit och att vi får fler medlemmar.

Seniornet Huddinge lär om windows 10

Läs fler Huddingenyheter: 

Här kan de boende snart bli utan port

Chocken är kvar efter skotten