Återkrav. Pensionsmyndigheten vill ha tillbaka pengarna som betalats ut på felaktiga grunder. Foto: Mostphotos

Äldre kvinna blåste Pensionsmyndigheten

En pensionär från Sollentuna måste betala tillbaka totalt 75 960 kronor som har betalats ut av Pensionsmyndigheten under en period på två år.

  • Publicerad 06:50, 1 dec 2021

Det handlar om efterlevandepension, som ingår i det allmänna pensionssystemet för efterlevande som mist sin make, maka, registrerade partner och i vissa fall även sambo.

Pensionären uppgav att hon kunde likställas med gift med en person som avlidit och efterlevandepension beviljades, men i en senare utredning kunde Pensionsmyndigheten konstatera att kvinnan var gift med en annan person.

Då pensionen beviljats med den felaktiga uppgiften som grund har myndigheten nu beslutat att kvinnan ska betala tillbaka hela summan som har betalats ut.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tureberg får bidrag för Sollentuna GP

Nyheter Sprider kommunens namn till omvärlden, anser politikerna Turebergs FK får ett bidrag på 300 000 kronor per år för perioden 2022–2025 för att arrangera Sollentuna Grand Prix på Sollentunavallen. Det har kultur- och fritidsnämnden beslutat.söndag 16/1 6:40

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Nyheter Blockerade fjärrlåset till bil på parkering i Häggviks handelsplats Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.fredag 14/1 15:33