Kollegor. Inferno Onlines vd Henrik Johansson och Joy Relom, platschef för it-kaféet på Södermalm. Foto: Victor Malmcrona

Åldrande gejmare vill spela vuxet

Gejming var länge en hobby för barn och unga. Men gejmare blir allt äldre och vill inte längre bara ha Jolt Cola och en Billys framför datorn. Därför kan du kanske snart dricka bärs och käka tuna melts på it-kaféet Inferno Online.

  • Publicerad 16:10, 22 apr 2022

På senare år har det märkts att folk i min generation, närmare 40 år,
fortfarande vill gejma

Rad efter rad med datorer blänker i ett rött neonaktigt ljus i den mörka lokalen. Hit, till Infero Online på Ringvägen, kommer folk i alla åldrar för att spela dator- och tv-spel tillsammans.

Flertalet av besökarna är av en yngre sort, men nu vill Inferno Online fånga in mer av en äldre publik.

– På senare år har det märkts att folk i min generation, närmare 40 år, fortfarande vill gejma. Men det finns ett sug att göra det i en vuxen miljö, säger vd:n Henrik Johansson.

LAN och lounge

Därför vill de göra om en del av lokalen till restaurang och bar under namnet B-site (de initierade känner nog igen blinkningen till Counter-Strike).

– Vi ska dels ha klassiska LAN-rader där man sitter bredvid varandra, dels ett loungeområde där man kan lira konsol och titta på e-sport. Man kan välja om man vill käka och sedan spela, eller äta och dricka vid datorn.

Världens största gamingcenter – Space öppnar i Stockholm

LAN-läge. Lokalen har i dag plats för 110 personer. Av dem skulle 40 vikas åt nya restaurangen. Foto: Victor Malmcrona

It-chef. Inferno Onlines vd Henrik Johansson vill skapa en vuxen miljö för stadens gamers. Foto: Victor Malmcrona

Tåliga tangentbord

Matkonceptet är inspirerat av amerikansk street food. På menyn ska bland annat brisket burgers och tuna melts hittas. Kvalitativ finger food, kallar Henrik Johansson det.

Hur ser du på kombinationen öl och känslig teknik?

– Vi jobbar med jäkligt bra gear, som tangentbord från Logitech. Slitstarka och bra. De överlever en öl eller två.

Någon festlokal eller ölhak är det däremot inte tänkt att bli, menar han.

– De flesta som spelar dricker inte så mycket. De kanske tar en öl eller två, men är mer sugna på att spela. Och det är så vi vill ha det. Det är mer en service för våra gäster.

Många unga besökare

En betydande del av Inferno Onlines nuvarande klientel har inte åldern inne för att dricka alkohol. Det har gjort att stadsdelsförvaltningen i ett första skede avstyrkt serveringstillstånd och kallar det olämpligt.

Enligt Henrik Johansson har man nu en dialog med förvaltningen för att förtydliga vad planen är.

– För oss är det viktigt att poängtera att det rör sig om en helt separat del där vi har servering. Folk blandas inte där emellan. Vi har liknande upplägg på Odenplan och i Malmö, där har det fungerat bra.

Förhoppningen är att B-site ska öppna till sommaren, eller strax efter, beroende hur det går med ansökan och renoveringar av lokalen.

Inferno Online

... är ett it-kafé. De startade 2003 och finns på Odenplan och Södermalm, samt i Täby och Malmö. På Surbrunnsgatan driver de även Red Bull Gaming Sphere.

På Ringvägen 125 har de funnits i åtta år, sedan de tog över efter it-kaféet Playz. Där har de 110 platser.

Får de klartecken att öppna restaurangen B-site delas lokalen upp och 40 av platserna viks åt den nya delen. Resten fortsätter vara vanligt it-kafé.

Källa: Inferno Online

Visa merVisa mindre