Albin från Abrahamsberg gifte sig vid första ögonkastet

Albin är en av sex singlar som tv-tittarna får möta i vårens säsong av Gift vid första ögonkastet. Under tisdagen har programmet premiär. – Jag kände att kärlek till en partner var pusselbiten som saknades när jag sökte in, säger han.

  • Publicerad 15:56, 25 feb 2020

Albin medger att han har haft svårt att hitta kärleken. Så när chansen att matchas med en främling i tv dök upp tog han den.

– När jag fick möjligheten att med experternas hjälp hitta min framtida fru så var det svårt att tacka nej. Vem vill inte vara i ett kärleksfullt förhållande? säger han. 

Gifte sig utan att ha träffat frun

Säsongens deltagare i Gift vid första ögonkastet: Maxine, Elaeh, Jacob, Elina, Albin och Emil. Foto: Stina Stjernkvist/SVT.

29-åringen har parats ihop med en kvinna som han gifter sig med i första programmet – utan att de någonsin ha träffats. Henne ska Albin sedan leva som gift med i fyra veckor. Då har de både åkt på smekmånad, flyttat in och skapat en vardag tillsammans.

Vad han tänkte när han först såg sin fru är för tidigt att avslöjas. Men längtan efter kärleken håller han inte hemlig.

Kärlek är hur viktigt som helst och det kan få en grå dag att bli solig, säger han. 

Kritik mot felmatchningar

I Gift vid första ögonkastet blev Per och Eva gifta. Men relationen var stormig. Efteråt har Per berättat att främlingar gav honom styrkekramar. Foto: Baluba/SVT.

Programmet har blivit populärt bland tv-tittarna och blev förra året kristallenvinnare i kategorin Årets Realityprogram. Men det har även fått stor kritik för att experterna har matchat paren fel.

Ett av de mest omtalade exemplen på det är Eva Strand och Per Rydegård från 2017 års säsong. Hon, bosatt i Hammarby sjöstad, ville hitta en man som uppskattade det ljuva livet med bubbel och golf. Han, en golvläggare från Söderort, flyttade in – med sina grejer i en Ikeakasse. Relationen, liksom många andra i ”Gift vid första ögonkastet” höll inte.

– Man blir arg på de som parade ihop oss, har deltagaren Per Rydegård tidigare sagt till Mitt i.

”Experterna vet vad de gör”

Trots kritiken mot programmet tycker Albin ändå att det är värt att pröva lyckan i tv.

Det är komplicerat med matchningar. Själv har jag uppenbarligen inte lyckas, eftersom jag sökte in till programmet. Men jag är fullt övertygad om experterna vet vad de gör, det är bara att titta på förra säsongen, säger han och fortsätter:

– Eller kanske denna säsongen? Det vi får alla veta snart! 

Programmet har premiär den 25 februari.