Aktiviteter för alla på årets funkismässa

21 och 22 september är det dags för Minfritid.nu på Arena Satelliten – en mässa för personer med funktionsvariationer. I årets program hittar vi en rad olika aktiviteter, bland annat uppträdanden från årets finalister i Funkisfestivalen.

  • Publicerad 16:28, 18 sep 2018

Den 21 och 22 september erbjuds en rad skojiga aktiviteter för personer med funktionsvariationer på Arena Satelliten i Sollentuna. Det är gratismässan Minfritid.nu som anordnas för åttonde året i rad.

– Många upplever att det är svårt att hitta aktiviteter som passar när man har olika typer av funktionsvariationer. Vi vill göra synligt för målgruppen hur mycket det faktiskt finns att göra, säger Anne Maddock, samordnare på Minfritid.nu.

Pingis för blinda

På plats kommer det att finnas över 40 utställare från åtta olika kommuner med syfte att inspirera till en aktivare fritid.

Bland annat kommer deltagarna att kunna prova på att spela instrument, arbeta med hantverk och testa dator- och tv-spel.

En rad olika sporter kommer även finnas tillgängliga i idrottshallen – bland annat pingis för blinda.

– Det är ett bord med en liten kant och man spelar med ett ganska platt racket. Om man spelar mot seende får motståndaren ha på sig ögonbindel. Alla såna här speciallösningar visas upp under mässan så att föräldrar och ledsagare får se hur det går till.

Uppträdanden från artister

Förutom aktiviteterna händer massa annat roligt under dagarna: bland annat blir det disco och uppträdande av Elias Abbas som deltog i årets upplaga av Melodifestivalen.

Dessutom kommer finalisterna från Funkisfestivalen, som är en melodifestival för personer med funktionsvariationer, att uppträda, och det kommer även finnas en så kallad ”open stage” för den som får feeling på plats.

– Den här målgruppen ska också få möjlighet att känna på hur det känns att stå på stora scenen med bra ljud och ljus – precis som alla andra, säger Anne Maddock.

Fakta

Minfritid.nu

Var? Arena Satelliten, Allfarvägen 4, Sollentuna

När? Fredag 21 september, klockan 09.00-14.00. Lördag 22 september, klockan 10.00-13.00

Inträde? Gratis

Program? Fullständigt program hittar du på minfritid.nu

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Så blir nya Södra Häggvik

Nyheter Från handel och industri till en blandning av bostäder och service. Stora delar av Södra Häggvik planändrades redan i början av 2000-talet efter att gamla ABB-huset – nuvarande The Factory – stod klart. Först nu är planerna på en blandad stadsdel med bostäder,...onsdag 28/10 4:50

City Gross siktar på att slå upp portarna först

Nyheter "Vi vill ju ha nyöppningskänslan, men ändå coronasäkra det." City Gross stängde sin butik i Stinsen sommaren 2019 och gör nu comeback i Häggvik då man öppnar i det nya handelskvarteret. – Jag törs inte säga exakt när, men vi öppnar först, sedan kommer Willys...onsdag 28/10 4:30