Aktion att vänta under Stefan Löfvens tal

I dag är det Socialdemokraternas dag på politikerveckan i Järva och Vid 18.30 i dag står statsminister Stefan Löfven på scenen på Spånga IP. Men han kommer att mötas av en manifestation. – Den kommer att skötas tyst och värdigt, säger Kinna Skoglund, grundare och talesperson för rörelsen Vi står inte ut.

  • Publicerad 12:35, 18 jun 2017

Under lördagen höll Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sitt tal på politikerveckan. Slagord skanderades på Spånga IP och han tystades två gånger, men slutförde sedan sitt anförande.

Idag är det Socialdemokraterna och partiets ledare Stefan Löfven som står i fokus. Och nya manifestationer är att vänta. Rörelsen Vi står inte ut arbetar för att ensamkommande asylsökande ska få ökade rättigheter och kommer att vara på plats på Spånga IP när statsminister Stefan Löfven talar. Men de kommer inte att höras under statsministerns tal.

Parollen är ”Kunskap och kärlek”

– Vi blir 40-50 personer som kommer att lyssna på talet, vara svartklädda och bära vita liljor för att symbolisera att många ensamkommande dött i asylprocessen och efter att de deporterats från Sverige. Vår paroll är Kunskap och kärlek, vi har inga andra sätt att visa vårt missnöje på, säger Kinna Skoglund.

Vi står inte ut har den senaste tiden försökt få statsministern att ta emot en pergamentrulle med namnen på de 230 organisationer som står bakom rörelsen – men mötts av kalla handen. Ända fram till på söndagsmorgonen.

Lämnar över ”present”

– Vi fick ett sms från Löfvens pressekreterare nu på morgonen om att vi får lämna över presenten direkt efter talet.

Skådespelaren Björn Kjellman är involverad i Vi står inte ut och det är han som kommer att räcka över listan till statsministern.

Fakta

Det vill rörelsen Vi står inte ut

Att stat och kommuner stoppar omflyttningarna av ensamkommande barn och unga som befinner sig i asylprocess i suicidpreventivt syfte.

Att Migrationsverket fryser alla utvisningar för ensamkommande barn och unga.

Att det beslutas om amnesti för alla ensamkommande asylsökande barn och unga som varit i Sverige mer än ett år.

Visa merVisa mindre