Akropols herrar letar ännu spelare inför premiären

Det är inte långt kvar till seriepremiären för Akropol BBK:s herrar. Truppen är nästan helt ny, och man letar ännu efter ett par nyckelspelare. Ännu tuffare är det på damsidan. Där har Akropol inget lag alls i år.

  • Publicerad 10:02, 14 sep 2018

– Nej, vi beslutade att ta en paus och samla om krafterna, säger Jonny Ishak, sportchef.

För tre år sedan spelade Akropol i Damligan, men när de åkte ur blev det svårt att hålla kvar spelare och få ihop ett bra lag, förklarar Jonny Ishak.

F16 äldsta tjejlaget i dag

– Ja, vi vill inte lyfta upp de unga spelarna för tidigt heller. Vårt äldsta tjejlag i dag är F16. Vi har pratat om ett samarbete med Järva också, de har haft ett damlag i division 4. Senast om två år ska vi ha ett damlag igen, säger han.

På herrsidan ser det ljusare ut, även om lagbygget inte är helt färdigt inför premiären i division 1 norra på lördag den 22 september då Akropol tar emot Jämtland hemma i Ungdomens Hus i Rinkeby (matchstart klockan 15).

”Vi letar efter ett par nyckelspelare”

– Vi har haft många här på träning och det har varit lite rörigt. Nu har vi tolv spelare men vi rekryterar fortfarande. Vi letar efter ett par nyckelspelare, säger Jonny Ishak.
Han coachade herrlaget i fjol, men nu har Paulo Nascimento återvänt till Akropol efter tre år i Nacka Basket.
– Jag kommer att vara med och coacha, men jag kommer att lämna över mycket till Paulo för att hinna med annat i klubben, säger Jonny Ishak.

Nästan helt ny trupp

Förra säsongen var motig med mycket skador, och laget slutade näst sist i serien.

– Nu har vi en nästan helt ny trupp. Det är både positivt och negativt men vi behövde tänka om och ha folk som vill vara på plats och ge energi, folk som vill vara mer involverade i klubben.

Stor andel lokala lirare

Ett mål är att ha många lokala spelare i herrlaget, något Akropol brukar lyckas ganska bra med.

– Just nu är nästan hälften av spelarna lokala, härifrån eller åtminstone från Västerort, säger Jonny Ishak.

Vad är målsättningen för säsongen?

– Först var det att vara bland topp fyra. Det blir svårt att nå, men vi ska vara ett stabilt mittenlag åtminstone.

Hoppas locka större publik

Ett annat mål är att dra mer folk till hemmamatcherna i Ungdomens Hus.

– Ja, vi jobbar med det. Oftast är det mest våra egna medlemmar som kommer, men vi ska försöka locka en annan publik också. Det är syftet med laget, att skapa intresse i området och få fler att spela basket. Vi har haft lätt att nå tjejer, men killarna är svårare. Oftast gör de ingenting, eller så spelar de fotboll. Med vårt herrlag vill vi visa dem att det är coolt med basket, säger Jonny Ishak.