Akropolis IF ter sig bli en sorglig historia. När Mitt i granskade klubbens ekonomi i slutet av februari hade de skatteskulder på 360 000 kronor. I april berättade klubbens nytillträdde ordförande Glenn Bovin att beloppet förmodligen skulle öka inom kort.

Han hoppades dock på att kunna få in sponsorer för att kunna rädda klubben.

När tidningen i slutet av juni återigen granskar klubben ligger skatteskulden enligt kronofogden på 1 996 823 kronor. Samtidigt finns ytterligare två betalningsförelägganden från privata inkassoföretag, ett på 774 940 kronor och ett på 1 774 887 kronor.

Det sistnämnda är dock inte färdigregistrerat av kronofogden, och beloppet kan komma att ändras något.

"Det är fruktansvärt"

Emil Ericsson-Ahari, som jobbat som kanslist i klubben sedan början av 2020, är sorgsen.

– Det är fruktansvärt, allt som hänt. Det värsta är nästan att det är så många mindre sponsorer och privatpersoner som gått in med pengar för att de verkligen brunnit för laget och trott på en förändring.

När han kom in i Akropolis var han exalterad över att få följa med på lagets resa. De hade nyligen överraskat alla med en överlägsen seger i division 1 och en plats i superettan. Klubben var hetare än någonsin.

Men snart märkte han att något inte stod rätt till med ekonomin. Enligt honom fanns stora skulder samtidigt som pengar fortsatte att spenderas frikostigt.

All verksamhet borta

Då låg medlemsantalet på runt 350 personer, och klubben hade förutom a-laget även ett lovande U19-lag, och några pojk- och flicklag. Nu är alla borta.

– Vi hade fått in riktigt bra ungdomstränare, det fanns så mycket potential. Men nu har alla spelare dragit, det finns inget kvar. Jag har pratat med många tidigare klubbmedlemmar, som slutat spela fotboll på grund av att deras lag försvann. Det är tragiskt.

Vad händer med Akropolis IF nu?

– Man kan säga så här: Det enda som finns kvar av klubben är ett organisationsnummer på ett papper, och skulder. Jag är rädd att konkursen snart är ett faktum, säger Emil Ericsson-Ahari.

Mitt i har sökt klubbens ordförande för en kommentar, utan framgång.