Akropolis mot allsvenska Örebro på Spånga IP

Den 23 augusti tar Akropolis IF emot Örebro SK i Svenska Cupens andra omgång. Inte en lika stor publikmatch som i fjol, då Järvaklubben fick möta Hammarby, men ändå roligt med allsvenskt motstånd, tycker Georgios Gogas, sportchef i Akropolis.

  • Publicerad 13:35, 16 aug 2018

– Ja, det är kul för våra killar att se hur de står sig, Örebro är i alla falla ett allsvenskt lag, säger han.
Förra årets match mot Hammarby flyttades till Grimsta IP för att kunna ta emot större publik, och drygt 3 000 åskådare såg matchen, men mot Örebro SK spelar Akropolis på sin vanliga hemmaplan Spånga IP.

Läktare utan tak på Spånga IP

– Det blir nog ingen publikmatch som i fjol, men lite fler än i en vanlig seriematch hoppas vi på. Vi brukar ha 100–200 åskådare. Nu kan det kanske bli 400. Vi har inget tak på Spånga IP så det beror på vädret också, men Sverige har ju levererat bra väder i år!
Förra säsongen kvalade Akropolis till Superettan, men föll mot IK Frej på färre gjorda bortamål. I år har det inte gått lika bra i division 1 norra. Efter drygt halva serien ligger man precis på övre halvan, men med många poäng till både den absoluta toppen och botten.

Örebro SK inte alls i form

– Vi tappade lite för många tongivande spelare efter förra säsongen. men så är det i division 1, man får ofta bygga nytt, säger Georgios Gogas.
Å andra sidan har cupmotståndarna Örebro SK svag form. Efter en stark inledning i Allsvenskan har de nu sju raka seriematcher utan seger.
– Klart att Örebro är favoriter – de ska väl vinna mot oss nio gånger av tio – men i cupen kan allt hända. Ibland slår det lilla laget det stora, säger Georgios Gogas.

Ledde mot Bajen i fjol

I fjolårets match mot Hammarby tog Akropolis ledningen med 1–0, men föll till slut med 1–3 efter att Bajen avgjort först i 93:e minuten.
– Ja, vi gjorde inte bort oss i alla fall. Mest är det tempot som skiljer när vi möter allsvenska lag. Vi tränar nog lika mycket som dem –fast våra killar har varit på jobbet åtta timmar innan de kommer till träningen.

Avspark redan klockan 18.30

Georgios Gogas hoppas att en ”lite halvdan” säsong i division 1 norra kan förgyllas av en cupframgång som i så fall skulle vara historisk för klubben.
– Ja, vi har aldrig tidigare tagit oss förbi omgång 2. Ibland blir det skrällar – det är det som är charmen med cupen, säger han.
Cupmatchen mot Örebro SK spelas torsdagen den 23 augusti på Spånga IP, med avspark klockan 18.30.