Akropolis firar senaste segern, 4–2 borta mot Carlstad United. Foto: Läsarbild Akropolis IF:s hemsida

Akropolis IF har tvingats möblera om

Tvåa i fjol och ett bortdömt mål från spel i superettan. Favoritskapet borde vila tungt över Akropolis IF i årets division ett norra – om det inte vore för att hälften av succélaget lämnat.

  • Publicerad 08:58, 20 maj 2018

Det har inte saknats luckor att täta igen för klubbens sportchef Georgios Gogas. Sedan den bittra förlusten i superettakvalet mot IK Frej Täby (1–1, 0–0) i höstas har tio spelare lämnat, och med det har runt hälften av fjolårets 68 fullträffar försvunnit.

– Det är en oerhört tuff serie med väldigt stor omsättning på spelare. Vi tappade halva truppen, så varje säsong måste ses som unik, säger Solnabon Georgios Gogas, och fortsätter:

– Folk tänker att: ”Ja, men de kom tvåa förra året, nästa år borde de komma etta.” Men så funkar det inte i division ett.

Kryddat med nyförvärv

Flera bärande spelare är ändå kvar från förra säsongen och sportchefen har kryddat med drygt tio nyförvärv, bland andra Stefan Ostojic, närmast från Arameisk-Syrianska IF.

– Han har gjort två mål hittills. Vi har försökt ersätta med killar som är i en bra ålder och vill något med sin fotboll, men det är för tidigt att utvärdera redan nu. Jag är medveten som sportchef att ibland får man till det, ibland blir det sämre. Det gäller att ha tålamod.

Stark säsongsinledning

Akropolis IF har inlett den hittills sex matcher långa säsongen bra och parkerar på en fjärdeplats. Alldeles för få matcher för att säga något om hur långt det kan räcka, menar Gogas.

Vad är säsongens målsättning?

– Ambitionen är att vinna varje match, men vi har inget uttalat mål om superettan. Det viktiga är att vi växer som klubb, bygger varumärket Akropolis och spelar en attraktiv fotboll. Det är ingen katastrof om vi fortsätter spela i division ett.

På söndag väntar nykomlingen Skellefteå hemma på Spånga IP.

– De har inte förlorat på de senaste två matcherna, så det börjar hända grejer där. Man får se det som en varningsklocka. På den här nivån finns det inga strykgäng.