– Jag skrev låten i höstas med min kompis Staffan Atling och tänkte "den passar perfekt för att stötta någonting bra", säger Linda Rapp, till vardags verksamhetsledare på Livat artistskola i Åkersberga.

Nu har projektet växt och blivit inte bara låten ”För musiken”, utan även en konsert.

Deltagare är bland andra Lill Lindfors, Janne Schaffer, Anna Sahlene och Dogge Doggelito.

Allt släpps i morgon, 7 april, på årsdagen av terrordådet på Drottninggatan 2017, till förmån för barn och unga via insamlingsstiftelsen Ebbas änglar. Stiftelsen skapades av Jeanette Åkerlund till minne av hennes dotter, 11-åriga Ebba, som var ett av de fem dödsoffren för terrordådet.

”Pengarna från stiftelsen stödjer barn och unga, som i år drabbats extra hårt genom bl.a. distansundervisning, i att utvecklas inom kultur och idrott” skriver stiftelsen.

– Ebba spelade gitarr, sjöng och skrev mycket. Hon målade och var verkligen kreativ. Hon var glad och sprallig och från det jag hört av hennes mamma hade hon kunnat vara en av oss på Livat, säger Linda Rapp.

– Många av våra barn är i den åldern, 11.

Konserten kommer att kunna ses på nätet bland annat via stiftelsens webbsajt, både "live" på onsdagen, och i efterhand. Musiken har flera av artisterna spelat in var för sig på grund av pandemin.

– Samarbetet har varit helt fantastiskt. Det kommer att bli en myssändning med musikaliska inslag, säger Linda Rapp.

Självklart deltar även barn från Livat. Stödkonserten för Ebbas änglar börjar sändas 19.00.