Åkersbergabo köpte sex i stor kopplerihärva

Förra veckan dömdes en 27-årig man till två år och två månaders fängelse till grovt koppleri. Flera kvinnor berättade att de sålt sex till flera svenska män – en av dem bor i Åkersberga. Han nekade först men erkände sedan då han tyckte att allting var mycket skamfullt.

  • Publicerad 15:00, 14 nov 2017

I förra veckan dömdes en 27-årig man till två år och två månaders fängelse för grovt koppleri. Under rättegången i Stockholms tingsrätt trädde tre kvinnor fram och berättade att de har sålt sex till svenska män. Allt under styrning av en 27-årig man som likt flera av kvinnorna kommer från Östeuropa.

– Det har framför allt handlat om så kallade out calls där kvinnorna har åkt ut till kunderna, men det har även skett i lägenheter som kvinnorna har bott i, sa åklagaren Pontus Bergsten till Mitt i under rättegången i oktober.

Även fem sexköpare döms till dagsböter. Men det verkliga antalet sexköpare i härvan är betydligt större, säger Pontus Bergsten.

Torskarna kommer från Östermalm, Älvsjö, Farsta, Tyresö och Åkersberga. Mannen från Åkersberga är en tidigare ostraffad 43-åring.

Tog ut pengar i Margretelund C

Bevisningen mot honom kommer framförallt från en spaningsaktion utförd av polisen under en kväll i mars i år. Två kvinnor tillsammans med den dömde 27-åringen åkte till Åkersberga-bons hemadress för att hämta upp honom. I förhör med en av kvinnorna framgår det att han bara hade 500 kronor på sig och eftersom de inte kunde ta emot Swish blev de tvungna åka till en bankomat i Margretelunds centrum.

I förhör säger en av kvinnorna att han var väldigt full vid tillfället. Han ska ha tagit ut tillräckligt med pengar för att betala för en timme med en av kvinnorna, 2 500 kronor. Efter besöket i centrumet åkte de tillbaka till mannens bostad. Efter ungefär en timme i lägenheten lämnar bilen med de två kvinnorna och 27-åringen Åkersberga.

Polisens spaningsarbete

Händelseförloppet sågs av flera polisspanare som hade 27-åringen och kvinnorna under uppsikt.

I det första förhöret sa 43-årige mannen från Åkersberga att han hade mycket svaga minnen om händelsen och att det inte skulle röra sig om prostitution. Han berättade då att han brukar leta efter ”resesällskap” på internet och att den ena sidan leder till den andra och att han ringer ett nummer på en annons som ”verkar bra”. Han var för full för att minnas vad som hände uppe i lägenheten.

Mannen erkänner

Men vid ett andra förhör erkänner mannen, han säger att han vill göra rätt för sig och att han upplevde det hela som väldigt skamfyllt. Han minns att de befann sig i sovrummet och att kläderna åkte av och att de hade sex.

Åkersberga-bon döms av Stockholms tingsrätt till böter på 9 600 kronor.