Akademisk kvart i Vasastan

Bristen på studentlägenheter i Stockholm är stor och andrahandsmarknaden otrygg. Stockholms studentkårers centralorganisation har därför startat andrahandsförmedlingen Akademisk kvart. I Vasastan finns det många bostäder som kan husera KTH och Handelshögskolans bostadslösa studenter.

  • Publicerad 14:09, 10 aug 2011

Stockholms studentkårers centralorganisation, SSCO, har lanserat Akademisk kvart- en andrahandförmedling för Stockholms bostadssökande studenter. 16 procent av Stockholms studenter befinner sig på andrahandsmarknaden. I Vasastan finns det 39 286 bostäder och SSCO hoppas på att flera Vasastadsbor vill hyra ut ett rum.
-- Vi hoppas på att det ska kunna bli en hjälp, andrahandmarknaden i dag är otrygg med höga hyror och studenter som betalat för lägenheter som inte finns. Vi ger även råd och tips till de som ska hyra ut. Vi vill vara ett säkrare och tryggare alernativ, helt enkelt, säger SSCO:s vice ordförande Lina Glans.
De värst drabbade är de internationella studenterna som inte har något kontaktnät.
-- Jag har inga siffror på det , men många internationella studenter och studenter från andra städer i Sverige studerar på KTH och Handelshögskolan. Då är Vasastan perfekt för dem, säger hon.
I Stockholm finns det 80 000 studenter som ska slåss om 12 000 studentlägenheter. Att få en etta med pentry tar i genomsnitt två år.