Lidingö stadsbibliotek Foto: Mostphotos

Åk på sommarkollo – på biblioteket

I tre dagar i juni anordnas bibliotekskollo på Lidingö stadsbibliotek. Det blir aktiviteter i form av läsning, boksamtal, eget skrivande och besök av författaren Jenny Jägerfeld.

  • Publicerad 14:12, 17 maj 2018

Är du mellan 10 och 13 år och älskar att skriva och läsa? Då ska du anmäla dig till sommarkollo.

I juni anordnas för andra året i rad nämligen bibliotekskollo på Lidingö stadsbibliotek.

Unga bokslukare kommer under tre dagar att kunna ta del av en rad olika aktiviter tillsammans med bibliotekarierna Helena, Paula och Nike.

Det blir aktiviteter i form av läsning, boksamtal, eget skrivande och även besök av författaren Jenny Jägerfeld, aktuell med boken ”Comedy queen”. Och så bjuds det på fika.

– Det är så det ska vara – man ska kombinera läsning med mysigt fika och förknippa biblioteket med en trevlig plats, säger bibliotekarien Nike Hjelm.

Att delta är gratis, och än finns det platser kvar till årets kollo – men det gäller att vara snabb. Antalet platser är begränsade och förra året blev det snabbt fullt.

”Slukaråldern”

Intresset är alltså stort, och Nike Hjelm kan inte påstå att hon märker av att den digitala tidsåldern skulle påverka ungas läs- och skrivsug.

– Man brukar kalla 10-12 för ”slukaråldern”. Jag träffar elever i årskurs 4 och har bokprat, och det är väldigt många som läser mycket – och väldigt avancerade böcker. Självklart finns det konkurrens från andra fritidsaktiviteter, och många som har svårt för läsning, men lusten är det väldigt många barn som har, säger hon.

Bibliotekskollot pågår 18-20 juni och anmälan sker via Lidingö stads hemsida.