Aina Lamm, 10, vann tidningen Bamses figurtävling. Figuren kommer från rymden, är en robot och heter ESI-1394 Foto: Inu Enescu / Egmont publishing

Aina, 10, från Kungsholmen skapade ny Bamse-karaktär

Den klassiska serietidningen Bamse arrangerade tidigare i år en tävling där läsarna fick teckna och skicka in sina egna figurer. Vinnaren - som nu fått ett serieäventyr publicerat i tidningen baserat på hennes karaktär - är tioåriga Aina Lamm från Kungsholmen.

  • Publicerad 15:48, 29 nov 2017

När StockholmDirekt via tidningen Bamse får tag i Ainas mamma Ellen står det klart att familjen befinner sig i Hong Kong på semester. Men det hindrar inte Aina från att prata med oss. Hon ställer upp på en vinnarintervju från andra sidan jorden - via appen WhatsApp.

Hej Aina, grattis!

– Tack! Det känns jätteroligt, och extra kul att få vara med i tidningen!

Trodde du att du skulle vinna när du skickade in din teckning?

– Nej, jag skickade in den snabbt samma dag som jag fått tidningen där det stod om tävlingen. Sen så tänkte jag inte mer på det förrän jag fick ett brev om att jag hade vunnit. Jag blev väldigt överraskad och jätteglad då.

Varför just Bamse?

– Min mamma började läsa tidningen för mig när jag var ungefär tre år. Jag gillar Bamse för att tidningen lär barn att vara snälla mot varandra.

Berätta om din figur!

– Jag har sett på olika filmer där det finns med utomjordingar och robotar och tänkte att det vore kul att få med någonting sånt i Bamse. Så jag kom på den här idén om en utomjordingsrobot som kan förvandla sig och se ut som Bamses dotter Nalle-Maja.

Kan du tänka dig att jobba med att rita och måla i framtiden?

– Det vore jättekul att vara konstnär. Men jag gillar även att bygga modeller och baka. Så jag funderar på arkitekt och konditor också.

Roboten ESI-1394, påhittad av Aina Lamm. Foto: Egmont Publishing