Ailin är nygammal i Folkets Husby

Ailin Moaf Mirlashari har ett brinnande samhällsengagemang. För sex år sedan var hon med och ockuperade Husby Träff. Nu är hon är nyanställd som projektledare på Folkets Husby.

  • Publicerad 13:15, 11 okt 2018

– För sex år sedan stod vi utanför och nu jobbar jag i huset! Jag är så glad och tacksam att kunna jobba med det jag brinner för, säger Ailin Moar Mirlashari.

Mitt i Kista träffade Ailin och hennes kompis utanför Husby träff då för sex år sedan. Då hade hon och gruppen ”Husby kräver respekt” ockuperat lokalen för att Husby träff inte skulle behöva flytta. Nu har Ailin tagit steget in på Folkets Husby som ny projektledare.

Fokus kommer vara på Inkubatorn

Ailin Moar Mirlashari började sin nya tjänst på Folkets Husby förra veckan och hon kommer jobba med lokal demokrati, ungas organisering och delaktighet.

Ailin kommer fokusera på Inkubatordelen på Folkets Husby för den har inte aktiverats som man velat. Hennes första projektet är att öppna upp Inkubatorn för residencyplatser.

Utöver drop-in platserna kommer fyra personer få en daglig plats att jobba på mellan 9-17 i tre månader.

Ailin Moaf Mirlashari har blivit fast anställd på Folkets Husby och ska jobba med
demokrati, delaktighet och ungas organisering. Foto: Anna Z Ek

Född i Husby

Hon tycker det varit lätt att komma in i området eftersom hon både bott och jobbat här tidigare. Bland annat drev hon projektet med att göra muralmålningen på väggen till Folkets Husby.

Samhällsengagenaget har alltid funnits där för Ailin Moar Mirlashari. När hon växte upp i Husby var båda hennes föräldrar samhällsengagerade, hennes pappa jobbade som folkbildare på ABF.

– Mina föräldrar är mina stora förebilder. Det är inte konstigt att jag dras till de här rummen, det är där jag känner mig hemma, säger Ailin.

 

 

 

Fakta

Är du intresserad av residencyplatserna?

Det finns fyra residencyplatser på Folkets Husby.

Du kan få en av platserna genom att maila Ailin Moar Mirlashari en kort beskrivning vem du är och vad du gör.

Sista ansökningsdag är imorgon fredag den 12 oktober.

Visa merVisa mindre