Prispallen i Åhus KGK Pro AM, Jacob Glennemo längst till höger. Foto: Läsarbild Frida Bräster

AIK:s Glennemo stort steg närmre tourseger

Jacob Glennemo kom tvåa i helgens golftävling i Åhus. Det tog honom närmare totalsegern. – Nu börjar det kännas ganska bra, säger AIK:aren Jacob Glennemo.

  • Publicerad 13:43, 27 aug 2018

AIK:s Jacob Glennemo tog ett stort steg framåt mot nästa års Challengetour. Detta efter en delad andraplats i årets största tävling på Swedish Golf Tour – Åhus KGK Pro Am 2018, som spelades 23–25 augusti på Kristianstad GK.

Så här långt in i årets golfsäsong har 31-årige Jacob Glennemo stått för två vinster och tre andraplatser på Nordic Golf League. Dessutom har han vunnit SM-guld med AIK.

Kan bli etta

Efter helgens tävling i Åhus tar han nu ett ännu fastare grepp om förstaplatsen på rankingen. Han säkrade troligtvis en plats till Challengetouren som är under tour till Europatouren. De fem bästa på Nordic Golf League-rankingen får en plats till Challengetouren.

– Nu börjar det kännas ganska bra. Det ser bra ut absolut. Det är ju tävlingar kvar och jag får fortsätta försöka spela bra. Jag får ha som mål att vinna touren. Det är det som fokuset börjar bli, säger Jacob Glennemo.

Nästa vecka spelar Glennemo en Europatourtävling i Danmark. Där får han, sällskap av spelare som Thorbjörn Olesen, Martin Kaymer, Thomas Pieters, Jonas Blixt och John Daly.

– Det blir spännande. Jag har spelat bra på den banan tidigare. Jag åker till Danmark på måndag eftermiddag, säger han.

Bra resultat för Eriksson

Sju tävlingar återstår på Nordic Golf League-programmet (varav tre ingår på Swedish Golf Tour).

Även Kårstaspelaren Martin Eriksson har en god chans att nå Challengetouren. Eriksson ligger på en femteplats i Nordic Golf League efter att ha kommit femma i helgens tävling.

Fakta

Ranking: Nordic Golf League

1) Jacob Glennemo, AIK, 36 280 poäng
2) Henry Benjamin Poke, Danmark, 27 635
3) Aksel Kristoffer Olsen, Norge 24 779
4) Christian Gløët, Danmark, 23 427
5) Martin Eriksson, Kårsta, 23 365
————————————————–
6) Martin Leth Simonsen, Danmark, 21 968
7) Ludwig Nordeklint, Kristianstad, 20 200

Källa: Swedish Golf Tour