Målkalas. AIK firar ett av elva mål i elitseriepremiären mot Hammarby i Gubbängen. Foto: Jojjesplejs.com

AIK vann historisk premiär på isen i Gubbängen

I fredags spelades den första elitseriematchen i Gubbängens nya bandyhall. Det slutade inget vidare för Hammarby som föll med hela 11-3 i derbyt mot ”hemmalaget” AIK.

  • Publicerad 09:32, 17 nov 2020

Hade det inte varit för corona skulle det ha varit publikfest i Gubbängens nya bandyhall i fredags. Elitseriepremiär och dessutom derby mellan AIK och Hammarby, i en sprillans ny hall med plats för 2000 åskådare.

Festen satte restriktionerna stopp för. Men match blev det i alla fall, med AIK som hemmalag. Solnalaget har Gubbängen som ny hemmahall efter att ha flyttat från Bergshamra IP.

Hammarby tränar i Gubbängen men har kvar Zinken som hemmaarena för match.

Klar favoritseger

"Det är naturligtvis extra roligt att få välkomna Hammarby som motståndare då den första tävlingsmatchen i en ny arena går till historien", skrev AIK Bandy på lagets Facebooksida inför matchen.

Och roligt blev det för AIK som var tunga favoriter inför matchen. Förra säsongen besegrade de Hammarby både i serien och slutspelet. Inför den här säsongen har den storsatsande Solnaklubben dessutom värvat tungt.

Det märktes på isen där AIK snabbt rann ifrån. Efter drygt en halvtimme var ställningen 6-0 till de gulsvarta. Genom mål av David Pizzoni och återvändaren Kasper Milerud kröp Hammarby närmare innan halvtidspausen.

Men de grönvita lyckades inte äta sig ikapp. Slutresultatet blev 11-3 till AIK.

Den här helgen har Hammarby hemmamatch mot Bollnäs (fredag), medan AIK tar emot Frillesås på lördag.