KLIPPA. AIK har spetsat sina trupper i sommar. Emma Petersson är giftig målskytt och framför allt en klippa i försvarsspelet. Foto: AIK

AIK rustar för allsvenskan

AIK har dam- och herrlag i allsvenskan i vinter och erbjuder handbollsintresserade dubbelt årskort. Klubben har även värvat starkt.

  • Publicerad 12:06, 11 aug 2020

LETT. AIK har förstärk truppen med lettiske landslagsspelaren Uvis Strazdins. Foto: AIK

AIK har gjort klart med landslagsmeriterade Hampus Jildenbäck. 32-åringen är fostrad i IFK Tumba, har spelat i elitlaget Lugi, varit proffs i Norge och kommer närmast från en motig proffssejour i franska Saint-Raphaël.

"Jag har pratat mycket med min gode vän Jesper Linnéll om AIK Handboll och om möjligheten att vara med och sätta en kultur i ett ungt lag med stor potential, både på och utanför handbollsplanen. Efter att till slut bestämt mig för att flytta hem till Stockholm ser jag fram mot att vara med och driva detta framåt för att AIK ska göra en hållbar satsning - och bli den självklara handbollsklubben i Stockholm", säger han till klubbens hemsida.

Jildenbäck är inte ensam nykomling med landslagsspel på cv:t. Högersexan Uvis Strazdins, 21, har nått upp i 25 landskamper för Lettland.

Solnabo blir AIK:are

Även damtruppen, som gick obesegrade genom norra division 1 i vintras, har förstärkts. Nyligen blev Solnabon Emma Petersson, 26, AIK:are efter en framträdande säsonger i GT Söder. Emma är fostrad i Kroppskultur och har spelat elithandboll i Boden.

"Tänkte att det var dags att bli AIK:are nu eftersom att jag är Solnabo. Jag hade sedan innan hört och nu även fått uppleva att det är ett väldigt härligt gäng, både tjejer och ledare", säger hon till hemsidan.

– En klassvärvning, säger sportchefen Gustav Rydergård.

Dubbla säsongskort

Spännande inför säsongen är att AIK erbjuder dubbla säsongskort. Med detta kan man följa alla dam- och herrlagets hemmamatcher i allsvenskan. Intäkterna ska delas lika mellan lagen.

– Det känns jätteviktigt att göra lagen likvärdiga. De representerar ju samma klubbmärke. Vi har väl knappt sålt årskort tidigare och har satt ett jäkligt bra pris, lågt alltså. Kan vi stadigt ha hundra AIK:are på matcherna är det en bra start, säger Gustav Rydergård.