AIK Hockey har ekonomiska svårigheter och överväger att flytta till Vilundaparkens ishall i Väsby. Foto: Emil Salmaso

AIK Hockey kan flytta hemmamatcherna till Vilundahallen i Väsby

Ekonomiskt krisdrabbade AIK överväger att flytta sina matcher till Vilundaparkens ishall. – Hovet är för stort och för kostsamt för oss, säger AIK:s vd Anders Olsson till DN.

  • Publicerad 16:53, 11 jun 2019

Just nu genomför AIK Hockey en enkätundersökning bland sina följare för att se vad de tänker om en flytt till Väsby. Efter att ha misslyckats med att kvala till SHL fick klubben ekonomiska besvär och måste dra in på utgifterna.

– Det är främst av ekonomiska skäl som vi tittar på Väsby som ny hemmaplan. Vi får se på alla parametrar när det gäller intäkter i Väsby jämfört med Hovet, säger AIK:s vd Anders Olsson till DN.

Vilundahallen har en kapacitet på 3000 åskådare, medan det andra alternativet AIK kollar på, Björkängshallen i Huddinge, endast klarar 2500.

Samtidigt för AIK diskussioner för att få ett nytt, billigare, avtal och vara kvar i hemmaladan Hovet.

Vilundaparkens ishall Upplands Väsby.

Flytten gnager bland Väsbyborna

På Facebook skriver vissa Väsbybor att de kommer att rösta för en AIK-flytt och att ”Väsby är AIK-land”. Andra föreslår att man ”skickar dem till Tumba istället”, eller att klubben  åtminstone håller sig ”söder om Solna”.

En person gör sig även lustig över att AIK i sin enkät skriver att det tar 20 minuter att gå mellan pendeltåget och Vilundahallen, och menar att det egentligen bara tar 10 minuter.