AIK tar emot Karlskoga på Hovet den 21 september. Foto: Mostphotos

AIK är rustat inför premiären av Hockeyallsvenskan

Premiären för AIK hockey närmar sig med stormsteg. Gnaget tar emot Karlskoga på Hovet i den första omgången av Hockeyallsvenskan.

  • Publicerad 10:04, 13 sep 2018

Förra säsongen slutade topptippade AIK på en tredjeplats i tabellen och fick spela i Slutspelsserien. Där tog säsongen slut för Solnaklubben. Inför den här säsongen nämns AIK återigen bland favoriterna att vinna Hockeyallsvenskan, mycket tack vare starka nyförvärv som anslutit till klubben under våren och sommaren. AIK kommer från en stark försäsong och har ännu inte förlorat på full tid.

– Vi är vana vid att ha förväntningar på så det är inga konstigheter egentligen. Känslan är jättebra inför säsongen, vi har ett bra ledarteam, organisation och lag. På alla plan är vi förberedda, säger Anders Gozzi som är sportchef för AIK Hockey.

Stark trupp

På backsidan är truppen nästintill oförändrad förutom om att Eric Norin lämnade AIK för Brynäs. Istället plockade Gnaget in Johan Larsson på hans plats.

Är det någon lagdel som har förstärkts inför den kommande säsongen är det på forwardssidan och framförallt i centerpositionen. Förra säsongens poängkung, Éric Castonguay och lagkaptenen Christian Sandberg, är kvar i den svartgula tröjan. Dessutom har AIK tagit in Fredric Weigel som under förra säsongen var förstecenter i Södertälje.

Men den kanske mest intressanta spelaren som flyttat till Sverige är förra årets norska poängligavinnare, Gary Nunn från Kanada.

Tränaren kvar

Tränaren Tomas Mitell kom till Gnaget inför förra säsongen och är kvar även i år. Vid sin sida har han fått två nya kollegor, Jeff Jakobs och Peter Nylander. Nylander plockas upp från juniorsidan.

– Mitell har fått två nya personer med sig och tränarteamet ser riktigt bra ut. Vi valt att spela något färre matcher under försäsongen och träna lite mer istället, säger Anders Gozzi.

AIK:s premiärmatch mot Karlskoga spelas på Hovet den 21 september och trycket på biljetter är stort. Fem timmar efter biljettsläppet hade 4 500 biljetter sålts och det kan bli slutsålt på som tar in 8 000 åskådare.

– Det vore fantastiskt roligt om det blev slutsålt, varför inte egentligen?, säger Gozzi.