​Ahmed Abdirahman blir sommarvärd i radio

Ahmed Abdirahman, Stockholms Handelskammare och The Global Village, blir en av årets sommarvärdar i Sveriges Radio P1. – För mig är det enormt stort och väldigt hedrande att få prata till svenska folket om sådant som jag brinner för, säger han i ett pressmeddelande.

  • Publicerad 16:00, 13 jun 2018

Sveriges Radio presenterade i dag vilka personer som blir årets sommarvärdar i Sveriges Radio P1.

Ahmed Abdirahman, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare och genom sin förening The Global Village initiativtagare till Järvaveckan, återfinns bland de utvalda.

– För mig är det jättespännande att få vara del av en stor svensk sommartradition. Det känns väldigt roligt att få tala fritt ur hjärtat om egna erfarenheter och frågor som jag själv brinner för, säger Ahmed Abdirahman i ett pressmeddelande.

För mig är det jättespännande att få vara en del av en stor svensk sommartradition

Under våren har Ahmed Abdirahman släppt en rapport om segregation – kallad för ”Hårda fakta” – i sin roll som näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare samtidigt som han arbetat med den nu pågående Järvaveckan.

Ahmed Abdirahman berättar att hans sommarprat kommer ligga inom samma ämnesområde.

– Min utgångspunkt är att prata om mänskliga möten och att den kan vara lättare än man föreställer sig att börja bryta segregation och utanförskap. Det kan räcka med att se någon i ögonen och sträcka ut en hand. Det börjar alltid i det lilla, säger Ahmed Abdirahman.

Hans sommarprogram sänds den 1 juli.

En annan känd Järvaprofil som blir sommarvärd är Adam ”Tensta” Taal, vars program sänds den  den 2 augusti.