VÅLD? En advokat tvingades ned på marken och kroppsvisiterades vid en poliskontroll i Norsborg. Händelsen fångades på film, men polisen nekar till att det ska ha gått våldsamt till. Foto: Privat

Advokatens film: Här brottas han ner av polis

Ett nyligen publicerat filmklipp i sociala medier visar hur en advokat blir nedbrottad av polis i Norsborg. Filmen, som publicerats av advokaten själv, har sedan fått stor spridning. Polisen själva nekar till att det skulle blivit våldsamt.

  • Publicerad 09:57, 23 mar 2021

Vid en kontroll i Norsborg i slutet på förra veckan stoppades advokaten, som är hemmahörande i Salems kommun.

I sitt inlägg på sociala medier beskriver han själv händelsen:

"Polisen krävde att jag skulle identifiera mig när jag satt som passagerare i en bil och jag frågade varför polisen ville ha min identifikation. Polisen krävde att jag skulle ut ur bilen och uttalade att jag har något att dölja och det är anledningen till att jag inte identifierar mig", skriver han.

Vad som sker sedan är det vi kan ta del av genom den publicerade filmen. Advokaten tvingas ut ur bilen där han läggs ned på marken och kroppsvisiteras, medan en polisman viftar med en batong.

Delade uppfattningar

Poliserna har sedan lämnat platsen utan åtgärd. Enligt advokaten ska det dock ha skett utan att heller ha uppgett namn eller bricknummer.

Expressen har pratat med Anna Westberg, Polisens presstalesperson, som för dem bekräftar att händelsen i norra Botkyrka har ägt rum. Men enligt henne har händelsen aldrig ha blivit våldsam, och enligt den polisrapport som skrivits efter händelsen ska inga uppgifter finnas på varför bilen stoppades.

"Stort problem i förorten"

Advokaten ställer sig också frågande till polisers generella agerande i förorten.

"Jag tvekar kraftigt att polisen skulle agera på samma sätt om jag var svensk", skriver han i inlägget.

"En skamfläck för kåren"

Han poängterar också att det inte gäller alla poliser, samtidigt som han riktar en känga åt dem som beter sig så här.

"Jag stöter på bra poliser dagligen i min bransch men dessa maktmissbrukande poliser är skam som befläckar kåren".

Foto: Privat

Foto: Privat