Henrik Olsson Lilja sköts på Kungsholmen i fredags. Foto: Stefan Källstigen

Advokaten Henrik Olsson Lilja sköts på Kungsholmen

Den kända advokaten Henrik Olsson Lilja sköts på Kungsholmen under fredagsmorgonen som var. Enligt firman Olsson Lilja Advokater mår nu den skjutna advokaten bra med tanke på omständigheterna.

  • Publicerad 08:36, 9 sep 2019


Vid niotiden på fredagsmorgonen larmades polisen till Norr Mälarstrand där en person hade blivit skjuten. Senare visade det sig att den skottskadade personen var den kända advokaten Henrik Olsson Lilja som tidigare i år företrädde ASAP Rocky innan världsartisten valde att byta advokat strax innan rättegången.

”Mår bra efter omständigheterna”

Henrik Olsson Lilja fördes till sjukhus med vad som bedömdes vara allvarliga, men inte livshotande skador. I ett inlägg på Facebook under söndagen meddelade Olsson Lilja Advokater att den skjutna advokaten efter omständigheterna mår bra.

”Hans ambition ä att komma tillbaka helt återställd inom en snar framtid”, skriver advokatfirman i inlägget.Tidigare hotbild

Enligt Dagens Nyheter har advokaten under en längre tid haft en hotbild mot sig och ska vid flera tillfällen anmält en person. Hotbilden ska inte ha någon koppling till Henrik Olsson Liljas roll som advokat men vara så allvarlig att han ska ha ansökt om besöksförbud.

Kan häktas i dag

Vid lunchtid  i fredags anhölls en person misstänk för anstiftan till försök till mord. I dag, måndag, har en person begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för anstiftan till mordförsök.

Person begärd häktad efter skjutningen mot Henrik Olsson Lilja

Under helgen har polisen jobbat med oförminskad styrka med utredningen och förhört flera personer.

Polisen har inte gripit någon misstänkt skytt.