Ung entreprenör. Adrian Andersson från Norrviken är bara 22 år, men har redan sju år som företagare i ryggen. Foto: Stefan Källstigen

Adrian från Norrviken fick drakarna på fall

I höstas var Adrian Andersson från Norrviken med i SVT:s Draknästet där unga företagare får presentera sin affärsidé och söka en investering inför fem redan framgångsrika superentreprenörer, så kallade drakar. Nu står det klart att han lyckades.

  • Publicerad 08:20, 23 jan 2022

Det är en imponerande resa som Meitner är på väg att göra.

– Det känns oerhört roligt att vår tjänst är så efterfrågad och att så många ser potentialen i det vi gör, säger Adrian Andersson i ett pressmeddelande.

Mitt i berättade i september om den 22-årige Norrvikenkillen som startade sitt första företag redan för sju år sedan.

Adrian utmanar med ny skolplattform

De senaste åren har han jobbat med Meitner, en ny digital skolplattform, och det är det företaget som nu tar in 10 miljoner kronor från externa investerare.

Expansion planeras

Tanken är att kapitalet ska användas för snabb expansion och ”uppväxling” av sälj mot fler skolor.

– Det stora intresset ger oss goda möjligheter att bredda plattformen för att tillhandahålla den för fler skolformer, till exempel förskoleverksamhet, säger Adrian Andersson, som är vd i bolaget.

Meitners mål är att underlätta arbetet för lärare och skolpersonal genom att skapa en heltäckande digital skolplattform så att man kan lägga mer tid på undervisning och mindre tid på administration.

"Imponerande resa"

Bland de nya investerarna märks bland annat Jonas Eriksson och Jacob De Geer, som båda var drakar i Draknästet 2021.

– Det är en imponerande resa som Meitner är på väg att göra. Med snabba fötter, utmanar vi nu och framöver de stora och stelbenta konkurrenterna, säger Jonas Eriksson, tidigare fotbollsdomare på hög nivå och i dag investerare.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Vinnarna är korade i Sollentunas fototävling

Nyheter Utställning på bibblan i Tureberg startar på måndag 391 bilder av 90 personer var med i fototävlingen med fokus på Sollentuna. I fredags korades vinnaren – Ulla Koldestams bild på två påskharar.lördag 21/5 7:19

Supporterinsamling för att betala dömd klottrares jätteböter

Nyheter Djurgårdare samlar in pengar via Twitter På torsdagen dömdes en Sollentunabo för att ha målat ”DjurgårdensIF2019” på ett pendeltåg. Nu samlar Djurgårdssupportrar in pengar för att betala mannens skadestånd.fredag 20/5 15:24

Viby Basket fixar fest och protest i ett

Nyheter Manifestation i Norrviken på lördag Den 21 maj anordnar Viby Basket en manifestation på Norrvikens torg. Inbjudna är Sollentunas politiker och alla som har ett intresse och engagemang för föreningslivet och ungdomarna i Viby och...fredag 20/5 15:09