– Grattis till alla stipendiater och pristagare. Vi har haft ett roligt men svårt arbete att välja ut årets vinnare. Att Sollentuna har ett aktivt föreningsliv och ett utmärkt kultur- och fritidsliv blir extra tydligt vid vår årliga utdelning av stipendier och utmärkelser, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Thomas Nyman (KD) i ett pressmeddelande.

Kulturpriset är på 60 000 kronor och går alltså till musikern Per Lindvall som får priset för en ”lång och imponerande karriär inom musik”. Hans bidrag inom slagverk och trummor har lett till spelande på 664 plattor och över 5 600 låtar.

Bland annat medverkade Per Lindvall på ABBA:s skiva Super Trouper och han har spelat på de flesta produktioner signerade Björn och Benny, även på de nya låtarna med ABBA.

Den rutinerade trummisen startade sin karriär för snart 50 år sedan och han har arbetat som studiomusiker och på turnéer för de flesta skandinaviska artister och även i många internationella sammanhang, Bland annat turnerade han i sju år med norska popgruppen A-ha på stora arenor över hela världen.

– Jag kommer nog att fortsatt kunna försörja mig på trummorna och hoppas kunna spela många år till, även om jag börjar bli lite gammal, sa han i en intervju med trummajamstallt.se i samband med sin 60-årsdag för två år sedan.