95 nya hyresrätter i Blackeberg

95 nya hyresrätter i Blackeberg. Planen för ett nybygge väntas bli verklighet när Svenska bostäder har styrelsemöte på torsdag.

  • Publicerad 12:55, 13 mar 2018

På torsdagens styrelsemöte väntas Svenska bostäder klubba igenom planerna på ett nybygge i Blackeberg. Två punkthus med sammanlagt 65 lägenheter och ett lamellhus med ytterligare 30 planeras.

Husen kommer att byggas vid Björnsonsgatan, ungefär i höjd med Kjellandsplan. De nya husen kommer att ligga nära både Blackebergs och Islandstorgets tunnelbana, och lägenheterna kommer att bli hyresrätter.

”Behövs fler hyresrätter”

– Det behövs fler hyresrätter i Stockholm. Nu kommer fler få tillgång till nya hyreslägenheter i Blackeberg, nära tunnelbana, affärer och bibliotek. Vi kommer också bygga bort den otrygghet som boende upplever i parkområdet intill, säger Ann-Margarethe Livh (V), bostadsborgarråd i Stockholms stad och ordförande i Svenska Bostäder i ett pressmeddelande.

Enligt planbeskrivningen kommer husen att byggas med en del av parken i mellan. En del av gångvägen genom parken kommer också att dras om. 

Husen ska enligt planeringen börja byggas under hösten nästa år, och planerad inflyttning är om tre år, 2021.