Längre ner i artikeln ser du siffror som visar hur satsningen gått såhär långt. Foto: Most Photos

8000 luncher har hämtats ut av hungriga gymnasieelever

Kommunens satsning på restaurangnäringen och sina distansstuderande gymnasieelever har pågått sedan 18 januari. Mitt i har begärt ut siffror som visar hur lunchsatsningen fortskrider.

  • Publicerad 12:24, 1 mar 2021

Sedan starten för kommunens take away-lunchsatsning så har 7 987 luncher hämtats ut av distansstuderande elever. Av dessa siffror framgår samtidigt att cirka 700 elever har registrerats sig för att kunna ta del av erbjudandet, och att det just nu finns 18 restauranger som anslutit sig för att vara med.

Politikerna låter kidsen käka på krogen – gratis

Stickprovskontroller

Därutöver har 55 elever fått sin kod för att hämta lunch avaktiverad i samband med stickprovskontroller. Anledningen till detta hänger samman med att dessa elever nyttjat erbjudandet trots att det inte har distansundervisning för stunden. För de elever som återvänt till undervisning i skolan gäller som vanligt att lunchen serveras i respektive skolmatsal.

Politikerna låter kidsen käka gratis på krogen – igen

2056 luncher lagade

I den absoluta toppen återfinns Restaurang Mr Wok i Kungsängens centrum, som tillagat 2056 luncher inom ramen för satsningen. Därefter följer Kungsängens Food House med 944 luncher och sedan hittar vi Grillbaren i Bro med 772 luncher.

”Ingen pizza eller pommes när kommunens krogar ska räddas”

Kommunens näringslivschef Marcus Nybom uppger att Upplands-Bro betalar 75 kronor exklusive moms per utlämnad lunch. Enligt de aktuella siffrorna uppgår kostnaden för satsningen i nuläget till 599 025 kronor.

En vecka med sprängningar längs Kockbackavägen

Kommunen bygger gång- och cykelväg. Under nästa vecka så kommer det sprängas längs med Kockbackavägen med anledning av kommunens gång- och cykelvägsbygge. Det hela påbörjas på måndag och pågår till fredag.fredag 16/4 17:40

Spridningen av covid minskar i Upplands-Bro

✔ Och så många har fått vaccinet. Antalet bekräftade fall av covid-19 i Upplands-Bro minskade under den senaste veckan. Samtidigt redovisas att 13 procent av kommunens invånare fått minst en dos av vaccinet.fredag 16/4 10:29