Sedan starten för kommunens take away-lunchsatsning så har 7 987 luncher hämtats ut av distansstuderande elever. Av dessa siffror framgår samtidigt att cirka 700 elever har registrerats sig för att kunna ta del av erbjudandet, och att det just nu finns 18 restauranger som anslutit sig för att vara med.

https://www.mitti.se/nyheter/politikerna-later-kidsen-kaka-pa-krogen-gratis/lmteg!8534253/

Stickprovskontroller

Därutöver har 55 elever fått sin kod för att hämta lunch avaktiverad i samband med stickprovskontroller. Anledningen till detta hänger samman med att dessa elever nyttjat erbjudandet trots att det inte har distansundervisning för stunden. För de elever som återvänt till undervisning i skolan gäller som vanligt att lunchen serveras i respektive skolmatsal.

https://www.mitti.se/nyheter/politikerna-later-kidsen-kaka-gratis-pa-krogen-igen/repuad!Ixn2c0ApKNLl6HXGAWpvw/

2056 luncher lagade

I den absoluta toppen återfinns Restaurang Mr Wok i Kungsängens centrum, som tillagat 2056 luncher inom ramen för satsningen. Därefter följer Kungsängens Food House med 944 luncher och sedan hittar vi Grillbaren i Bro med 772 luncher.

https://www.mitti.se/nyheter/ingen-pizza-eller-pommes-nar-kommunens-krogar-ska-raddas/lmtei!8541889/

Kommunens näringslivschef Marcus Nybom uppger att Upplands-Bro betalar 75 kronor exklusive moms per utlämnad lunch. Enligt de aktuella siffrorna uppgår kostnaden för satsningen i nuläget till 599 025 kronor.