Klippt. Carl Nordblom pol.sek (M), Adam Reuterskiöld (M), kommunstyrelsens ordförande, Gunnar Mossberg (M), ordf. tekniska nämnden och Sara Gahm, Chef teknik- och exploateringskontoret.

80 nya p-platser på pendelparkering

Pendlare på Färingsö behöver inte längre vara oroliga över att inte få plats. Nu har infartsparkeringen vid Ica i Skå/Svanhagen blivit dubbelt så stor.

  • Publicerad 16:29, 17 nov 2020

I förra veckan invigdes utbyggnaden av infartsparkeringen i Skå/Svanhagen. Det innebär 70 nya p-platser för pendlare.

– Vi har ju en trafiksituation som är som den är just nu då vägen byggs ut. Behovet av parkeringar, så att fler kan åka kollektivt, är stort även om det inte är riktigt lika många som reser till jobbet i coronatider, säger Adam Reuterskiöld(M) som var med på invigningen.

Ekerö kommun arbetar just nu med att få fram infartsparkeringar och annat som ska underlätta för medborgarna under byggtiden av Ekerövägen.

Behovet kommer att öka

I centrum stängdes nyligen en pendlarparkering då bostadshus ska byggs på marken.

Behovet av infartsparkeringar kommer att öka, speciellt som den tidigare tillfälliga infartsparkeringen lades ned. Men vi tittar på ny alternativ som vi hoppas kunna presentera snart, säger Adam Reuterskiöld.

Antalet platser på infartsparkeringen i Skå/Svanhagen är nu uppemot 180 stycken.

– Därutöver planeras det även för laddstolpar för elbilar under 2021, säger Gunnar Mossberg (M) ordförande tekniska nämnden.

Stort behov

Även oppositionen tycker att det är bra med den nya parkeringen.
– Det behövs verkligen fler infartsparkeringar, vi tror att vi kommer få problem i vår efter att infartsparkeringen i centrum har försvunnit. I dag är det inte lika många som pendlar på grund av corona, säger Hanna Svensson(S) oppositionsråd.

Hon tycker att det är problematiskt när kommunens mark säljs ut.

– Det blir svårt att bygga infartsparkeringar när vi inte äger marken, det är därför jag är så noga med att vi ska äga den. Karusellplan vid Drottningholm stängdes förra året och när vi inte äger marken kan vi inte kompensera för det och det drabbar våra invånare.

Slottet sätter p för Lovöbornas parkering

Knutpunkt på Färingsö

Ica Skå är en knutpunkt för hela Färingsö.

Dessa bussar går från Skå:

176, 317, 336, 338.

Visa merVisa mindre

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40

Stockholmarna både hyllar och kritiserar nya munskyddsrådet

Nyheter ✔"Upp till var och en" ✔"Borde vara krav" ✔"Löjligt" Mitt i tog ett snack med resenärer i norra länet när det nya rådet om munskydd i kollektivtrafiken trädde i kraft. Och det råder minst sagt delade meningar.torsdag 7/1 15:14

Här är vårens största vägarbeten i västerort

Nyheter Mindre trafik på grund av pandemin Förbifarten, nya trafikplatser och brorenoveringar. Flera stora väg­arbeten drar igång i västerort i vår – men trots det ser kö­läget bra ut. Trafiken har minskat i rusningstid på grund av pandemin.fredag 1/1 8:00