Peter Olofsson råkade ut för ett telefonbedrägeri. Foto: Anders Göransson. Foto: Anders Göransson

76-åriga Peter lånade ut telefonen – blev lurad

När en ung man bad om att få låna Spångabon Peter Olofssons telefon sa han ja. Det skulle han inte ha gjort. Några veckor senare damp det ner en faktura från Blocket i brevlådan. – Man känner sig lurad, säger Peter Olofsson.

  • Publicerad 14:50, 4 okt 2018

76-åriga Peter Olofsson gjorde några ärenden på Spånga torg när det kom fram en man i 20-årsåldern och bad om att få låna hans telefon.

– Jag ville vara snäll så jag lät honom låna den för att ringa, säger han.

Men allt verkade inte vara helt som det skulle med den unge mannen. Peter Olofsson tyckte att han knappade lite för mycket på telefonen.

Betalade annons på Blocket

Peter Olofsson. Foto: Anders Göransson.

När han fick tillbaka sin telefon såg han att endast ett nummer var slaget. Peter Olofsson befarade att han hade blivit lurad.

”Man känner sig lurad”

När fakturan från telefonoperatören kom såg Peter Olofsson att samtalet hade ringts till Blocket och att mannen som lånat telefonen hade betalat en annons för totalt 165 kronor. Händelsen är nu polisanmäld.

– Jag har kontaktat Blocket och de har sparat undan annonsen så om polisen hör av sig så kan de tala om vem som har köpt den här annonsen, säger han. 

I det här fallet handlar det om nära 200 kronor och jag överlever väl det. Men man känner sig ju lurad och det är det som är tråkigt

Peter Olofsson

I framtiden kommer Peter Olofsson att tänka sig för innan han lånar ut sin mobil till någon. Han vill också att andra ska tänka sig för innan de lånar ut telefonen till främlingar.

– I det här fallet handlar det om nära 200 kronor och jag överlever väl det. Men man känner sig ju lurad och det är det som är tråkigt, säger han.