Vision. Såhär ska de nya husen i Lugnet se ut. Foto: Värmdö bostäder

70 nya hyresrätter på gång i Lugnet

Detaljplanen för att bygga 70 nya hyresrätter i Lugnet har skickats på granskning. Bollplanen och tennisplanen försvinner och ersätts med ett utegym.

  • Publicerad 09:20, 29 apr 2021

Nu tas ett steg till i arbetet med att bygga 70 nya hyresrätter vid Björnskogsvägen i Lugnet, Gustavsberg. Det handlar om två nya hus i fem våningsplan som byggs intill skogen och Skeviks naturreservat.

Lägenhetena får balkonger med möjlighet till inglasning och inom planområdet planeras även en ny förskolegård, ett 50-tal nya parkeringsplatser och gemensamma ytor med utegym och parkmark. Ett allmänt gångstråk ska leda vidare mot vandringsled och motionsspår i skogsområdet intill.

Bollplan försvinner

Trottoaren öster om Björnskogsvägen kommer att breddas och förses med belysning och väster om Björnskogsvägen anläggs en trottoar fram till busshållplatsen.

Det aktuella området nyttjas i dag som förskolegård, parkering och grusade idrottsplaner för tennis, fotboll och boule. Det här kommer att försvinna när de nya husen byggs, i stället byggs ett utegym på platsen.

Nyligen fattades beslut att skicka ut detaljplanen på granskning och tanken är att den ska antas i sommar. Då kan lägenheterna börja byggas tidigast nästa år.

Nyligen togs första spadtaget för 132 nya hyresrätter i Brunn på Ingarö, som tidningen berättat om tidigare. De väntas vara klara för inflytt hösten 2023.

Hyresgäster ger Värmdö bostäder lågt betyg

Hyresrätterna på Ingarö försenas

Fyra våningar. Det är planen på de nya husen i Lugnet. Foto: Värmdö bostäder

Nytt. Två nya hus ska få plats i slutet av Björnskogsvägen. Foto: Värmdö bostäder