Nu tas ett steg till i arbetet med att bygga 70 nya hyresrätter vid Björnskogsvägen i Lugnet, Gustavsberg. Det handlar om två nya hus i fem våningsplan som byggs intill skogen och Skeviks naturreservat.

Lägenhetena får balkonger med möjlighet till inglasning och inom planområdet planeras även en ny förskolegård, ett 50-tal nya parkeringsplatser och gemensamma ytor med utegym och parkmark. Ett allmänt gångstråk ska leda vidare mot vandringsled och motionsspår i skogsområdet intill.

Bollplan försvinner

Trottoaren öster om Björnskogsvägen kommer att breddas och förses med belysning och väster om Björnskogsvägen anläggs en trottoar fram till busshållplatsen.

Det aktuella området nyttjas i dag som förskolegård, parkering och grusade idrottsplaner för tennis, fotboll och boule. Det här kommer att försvinna när de nya husen byggs, i stället byggs ett utegym på platsen.

Nyligen fattades beslut att skicka ut detaljplanen på granskning och tanken är att den ska antas i sommar. Då kan lägenheterna börja byggas tidigast nästa år.

Nyligen togs första spadtaget för 132 nya hyresrätter i Brunn på Ingarö, som tidningen berättat om tidigare. De väntas vara klara för inflytt hösten 2023.

https://www.mitti.se/nyheter/hyresgaster-ger-varmdo-bostader-lagt-betyg/repubq!Fs3ZpJWxBdpfkXUr0v5oSA/

https://www.mitti.se/nyheter/hyresratterna-pa-ingaro-forsenas/reptli!90KEWPTRtzCCpucAjPF6g/