7-åriga Tilda ersatte OS-ettan och vann SM-guld

Agnes Knochenhauer är van att vinna i curling. 29-åringen är regerande OS- och EM-mästare. SM-guldet med Sundbybergs CK i helgen kändes ändå speciellt. En av lagkamraterna var nämligen hennes 7-åriga dotter Tilda.

  • Publicerad 12:59, 8 jan 2019

Det skrevs curlinghistoria när SM avgjordes i Jönköping i helgen. I Sundbybergs CK Team Hasselborg, det segrande laget på damsidan, spelade en rekordung tjej – 7-åriga Tilda Knochenhauer.

– Det var väldigt roligt. Jag var lite nervös i början, säger Tilda till P4 Jönköping.

Tilda spelade bara första matchen, men fick ändå en gyllene medalj. Hon hoppade in och ersatte lagets kapten Anna Hasselborg som var sjuk. Då blev det två från familjen i laget, mamma Agnes Knochenhauer är ordinarie i detta team som är regerande OS- och EM-mästare.

– Tilda gjorde ett mycket bra jobb. Hon fick en av sina stenar i boet, så det var perfekt. Det var en storstilad insats måste jag säga, säger mamma Agnes.

Drog till Kanada

Mor och dotter kom hem sent på söndagskvällen. För Agnes Knochenhauer blev det ingen tid för vila. På måndagen flög hon och resterande ordinarie medlemmar i Team Hasselborg, alltså Anna Hasselborg, Sara McManus och Sofia Mabergs, till Kanada för att tävla i en grand slam-turnering som startar på onsdag.

Silver till Sundbyberg

För övrigt så blev SM i Jönköping en höjdare för Sundbybergs CK. Klubben knep även silvermedaljen genom Team Panthera med Isabella Wranå, Jennie Wåhlin, Almida De Val, Fanny Sjöberg. Coach: Margaretha Sigfridsson.

Sundbybergs silverlag i SM: Isabella Wranå, Jennie Wåhlin, Almida De Val, Fanny Sjöberg, och coach Margaretha Sigfridsson. Foto: Svenska curlingförbundet


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40

Fotbollsderbyn redan i februari på Tele2

Sport Gnaget mot Bajen, Dif och BP i minicup Stockholmlagens damer mäter krafterna direkt i en försäsongscup på Tele2 i februari. – Det ger oss möjlighet att förbereda oss för den kommande allsvenska säsongen på ett mycket bra sätt, säger Anne...torsdag 21/1 1:15