Nu ska Bro få ett gäng nya parkbänkar, ungefär såhär kommer sittplatserna se ut, dock i en vinröd färg. Foto: TOMMY HVITFELDT

68 nya parkbänkar är på gång till Bro

Har du saknat att kunna vila benen då du vandrar runt i Bro? Framöver kommer ett helt gäng nya sittplatser installeras på olika platser. Detta sker som ett led i kommunens arbete med omdaning Bro.

  • Publicerad 13:30, 30 jun 2022

Nu har kommunen inventerat tillgången till parkbänkar runt omkring i Bro. Man genomförde även en enkät där Broborna kunde önska sittplatser där man ansåg att detta saknades i dagsläget.

Arbetet har resulterat i 68 nya parkbänkar. 27 stycken kommer att bytas ut och 41 bänkar kommer att installeras på helt nya platser.

Olika önskemål

– Det var en invånare som påpekade att den gärna ville kunna sitta och titta på dammen i Svampparken. Tidigare har bänkarna placerats vid gångvägen och lekplatsen. Men nu placeras även två bänkar vid dammen, säger Sara Bergkvist på Upplands-Bro kommun.

Upphandling av 73 nya bänkar har genomförts. Nu pågår en upphandling för att hitta en entreprenör som kan montera de nya bänkarna i Bro.

Planen: Klart vid årsskiftet

Förhoppningen är att dessa nya sittplatser ska ha placerats ut innan 2022 blir 2023.

Upplands-Bro kommun uppger även att ”en del synpunkter på bänkar i Kungsängen” har kommit in i samband med nämnda enkätundersökning. I Kungsängen kommer kommunen att reparera en del bänkar. Man ska även se över möjligheten att sätta upp nya bänkar även där.

Polisen publicerar ny bild på avliden kvinna – vädjar om tips

"Allmänheten uppmanas fortfarande att höra av sig" Den kvinna som hittades avliden i Kungsängen i slutet av juni i år har fortfarande inte identifierats. Polisen vänder sig därför på nytt till allmänheten, den här gången med en ny bild på kvinnan.måndag 8/8 11:32