Vy mot torget. Så här ser SSM:s visionsbild ut för bostäderna de ska bygga i Elverkshuset mot torget. Foto: Arkipol

600 nya hyreslägenheter ska byggas nära t-banan i centrala Nacka

600 nya hyreslägenheter ska byggas i kvarteret Elverkshuset i centrala Nacka. Detaljplanen har nu vunnit laga kraft och 2023 kan de första lägenhetsinnehavarna flytta in.

  • Publicerad 16:39, 19 jan 2021

Elverkshuset ligger söder om Nacka stadshus och öster om Järla skola. De 600 lägenheterna ska byggas av SSM och Kungsvåningen i hus som är mellan fem och tio våningar höga med promenadavstånd till den blivande stadsparken och tunnelbanan. I kvarteret kommer också att finnas butiker, caféer och ett torg.

– Nu tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen i Centrala Nacka. Det känns bra att kunna erbjuda Nackaborna ett stort antal lägenheter inom en snar framtid. De kommer vara ett bra komplement till bostadsutbudet i Nacka och är dessutom mycket efterfrågat av Nackaborna, säger Nackas stadsutvecklingsdirektör Katarina Wåhlin Alm i ett uttalande.

Inflytt 2023

Bygget startar före sommaren och de första hyresgästerna ska kunna flytta in under 2023.

Elverkshuset är en del inom projektet Nya gatan, väster om Vikdalsvägen och norr om Värmdövägen. Förra året startade bygget av grannkvarteret Stadsparken, 600 lägenheter mellan Vikdalsrondellen och Nacka stadshus.

Där bygger Sveafastigheter, Storstaden Bostad och Botrygg både hyresrätter och bostadsrätter. Inflytt sker i år.

Skiss. Så här kan bostäderna som Kungsvåningen ska bygga se ut. Foto: Enter arkitektur