En 60-åring stämde träff med barn via sociala medier. Foto: YouPlay

60-åring häktad - misstänks för planerad barnvåldtäkt

Via sociala medier stämde mannen träff med barn både under och över 15 år. Nu sitter han häktad, misstänkt för planerad våldtäkt på barn.

  • Publicerad 14:00, 7 apr 2021

Polisen fick uppgifter om en man som via sociala medier hade stämt träff med en ung flicka i Stockholm. Vuxna i flickans närhet fick reda på planerna och reagerade eftersom det såg ut som att mannen var ute efter att köpa en sexuell handling.

Allt för många unga människor blir utsatta idag

Nu understryker polisen vikten av att vuxna reagerar.

– Det är viktigt att vuxna har kontakt med barn i sin närhet och är intresserade av vad de gör på nätet. Allt för många unga människor blir idag utsatta och det är av vikt att som vuxen vara medveten och ge sitt barn kunskap och verktyg att hantera närvaron på sociala media, säger Jana De Geer, på människohandelsektionen hos polisen i Region Stockholm.

Flera andra barn

Mannen hade stämt träff med flickan den 24 mars i år. Nu är han gripen och misstänks för utnyttjande av barn genom köp av sexuell handling. Det visade sig också under utredningens gång att han haft kontakt med flera barn, både över och under 15 år gamla, via sociala medier

Sedan den 28 mars sitter mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till våldtäkt av barn och förberedelse samt försök till utnyttjande av barn genom köp av sexuell handling och utredningen i ärendet fortsätter.