Foto: Mostphotos

6 000 blir av med sin vårdcentral

Aleris vårdcentral i Tungelsta läggs ned. 6 000 listade patienter berörs. Vårdföretaget menar att man inte levt upp till sina egna kvalitetskrav. – Detta är inget roligt beslut att fatta, säger Eva Erman på Aleris primärvård till företagets hemsida.

  • Publicerad 13:38, 1 jun 2016

Vårdcentralen i Tungelsta stänger den 30 november, enligt beskedet som kom på onsdagen.

Enligt Aleris har det sedan drygt ett år tillbaka saknats en fast anställd specialist i allmänmedicin. Detta har medfört att det i längden är svårt att leva upp till de kvalitetskrav som gäller för Aleris verksamhet, skriver Aleris på sin hemsida.

– Detta är inget roligt beslut att fatta. Men nu kommer vi att arbeta i dialog med landstinget så att våra patienter får sin primärvård tryggad på ett bra sätt, säger Eva Erman, affärsområdeschef för Aleris primärvård, på vårdföretagets hemsida.

Aleris menar att man strävar efter att erbjuda de elva medarbetarna vid vårdcentralen andra arbetsuppgifter inom företaget.

Kommunstyrelsens ordförande i Haninge, Meeri Wasberg (S), säger att hon kommer att uppvakta landstinget för att hitta en lösning. Hon tycker att Aleris inte har levt upp till vad man lovat.

– Tungelstaborna behöver sin vårdcentral, och det är beklagligt att Aleris inte kunde leva upp till sin utlovade kvalitet och lägger ned. Landstinget behöver finna en snabb och långsiktig lösning så att god primärvård finns tillgänglig i Tungelsta, säger hon.