Häktningsförhandling hålls i Attunda tingsrätt. Foto: Mostphotos

45-årig man begärs häktad för helgens mord i Kungsängen

I dag hålls häktningsförhandling mot en 45-årig man som misstänks för mordet i Kungsängen under natten mot söndag. – Det har skett i en lägenhet där folk har blivit arga på varandra. Det fanns ett tillhygge som användes och en person avled av sina skador, säger kommunpolis Magnus Nilsson.

  • Publicerad 09:01, 10 jun 2020

Natten mot söndag så larmades polis och ambulans till Kungsängen. I en lägenhet i närheten av centrum hittades en man avliden.

Polisen kunde gripa en annan man misstänkt för mord. Efter förhör som genomfördes på söndagen så anhölls mannen av åklagare.

Polisen: ”En miljö där det förekommer mycket berusningsmedel”

Kommunpolisen Magnus Nilsson uppger att både den misstänkte mannen och offret är kända av polisen sedan tidigare och att det ska ha skett i ”en miljö där det förekommer mycket berusningsmedel”.

– Det har skett i en lägenhet där folk har blivit arga på varandra. Det fanns ett tillhygge som användes och en person avled av sina skador, säger Magnus Nilsson.

Mannen begärs häktad under onsdagen

Åklagaren Kevin Öksuz har begärt den 45-årige mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Häktningsförhandlingen är planerad att hållas i dag, onsdag, efter lunch.

– Polisiärt sett är det här ett relativt enkelt mordfall, sen får vi se hur det utvecklar sig, säger Magnus Nilsson.

45-åringen har begärt att få advokat Thomas Martinsson som sin försvarare.


 

Energijätte tar höjd för kraftiga vindar

"Vi ser över tillgången till montörer och tekniker" I ett pressmeddelande meddelar energiföretaget Eon att man höjer sin beredskap i Stockholms län i och med SMHI:s varning om kraftiga vindar under natten mot torsdag.onsdag 19/1 14:20

Tjugo personer borta från Finnstaskolan

Rekordhög sjukfrånvaro inom skolan: "Det finns inga vikarier" Covid-19 och den rekordsnabba spridningen av omikronvarianten har drabbat Upplands-Bros skolor och förskolor hårt. Just nu är en omfattande del av skolpersonalen hemma i sjukdom eller i karantän.måndag 17/1 17:04