41-åring åtalad för inbrotten i koloniområdet

En 41-årig man har åtalats misstänkt för sommarens inbrottsvåg mot kolonistugor på Farstanäset, på gränsen mellan Farsta och Huddinge. Åtalet gäller även flera våldsbrott. Mannen ska nu genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

  • Publicerad 16:59, 6 aug 2018

Fyra inbrott i kolonistugor, ett knivhot, en misshandel och ett ofredande.

En 41-årig man har åtalats för den serie av brott som i början av sommaren spred skräck i koloniområdet på Farstanäset.

Hotade kvinna med kniv

Mannen greps under midsommarhelgen, vilket Mitt i Söderort skrev om då. Åtalet mot mot honom väcktes den 17 juli.

Bland åtalspunkterna finns ett uppmärksammat angrepp med kniv mot en kvinna vid Militärbron i Farsta den 18 maj. Enligt åtalet var det bara tillfälligheter som gjorde att kvinnan inte träffades av mannens utfall med kniven.

Dagen därpå, den 19 maj, ska 41-åringen ha fällt en man till marken med ett slag i ansiktet i Ågesta, på gränsen mellan Farsta och Huddinge.

Kan lida av psykisk störning

Både vittnen och brottsoffer har beskrivit gärningsmannen som aggressiv.

– Det är många i Farsta som varit rädda för att vistas i området, berättade stugägaren Susanne för Mitt i Söderort i juni.

Rättegången mot 41-åringen, som nekar till brott, inleddes i förra veckan. Södertörns tingsrätt beslutade då att han ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, för att se om han lider av en psykisk störning.

Resultatet av undersökningen väntas i slutet av månaden. Först därefter meddelas domen.

Rånade bank med automatvapen

41-åringen har tidigare dömts till flera långa fängelsestraff, bland annat för ett rån med automatvapen mot en bank i Västerås 2008.