Kvarnbadet – en av de arbetsplatser där kommunen erbjuder sommarjobb. Foto: Arkivbild

401 sökande på 100 sommarjobb i Vallentuna

401 Vallentunaungdomar sökte sommarjobb på kommunen i år. Men bara en fjärdedel av dem kommer att få något. – Vi uppmuntrar till att söka även på andra håll, säger Ylva Hedman på barn- och ungdomsförvaltningen.

  • Publicerad 14:48, 27 mar 2019

I måndags kväll stängde ansökningsfönstret till de 100 sommarjobb för ungdomar som kommunen erbjuder i år. Det stod öppet i en vecka och under den tiden registrerade sig 401 personer som sökande.

Det är inom barn- och äldreomsorg samt på kultur- och fritidsförvaltningen som arbetena finns. Uppgifterna handlar om att ta hand om barn på förskolor och äldre på Korallen eller Väsbygården. På kulturförvaltningen kan man få arbeta med att dokumentera Vallentuna och på fritidsförvaltningen med att inventera idrottslokaler.

Badvakt och musikerjobb

Den som får jobb på Kvarnbadet blir säkert glad. Ett lite mer ovanligt sommarjobb finns på Kulturskolan där uppgiften blir att repetera in ett musikprogram för att sedan kunna genomföra konserter.

– Man får jobba i tre veckor och lönen blir 70 kronor i timmen plus semesterersättning, säger Ylva Hedman.

Kolla hemsidorna

Men de flesta sökande blir utan plats och därför uppmuntrar kommunen till att även söka på andra håll.

Till Arbetsförmedlingen i Täby har det inkommit 239 sommarjobb sedan nyår.

– Men vill man till en viss arbetsgivare är det enklast att gå in på deras hemsida. Alla anmäler inte sina sommarjobb till arbetsförmedlingen, säger Ylva Hedman.

Just nu sitter kommunen och går igenom de sökande för att kolla att de uppfyller kriterierna som är att vara mellan 16 och 19 år, vara folkbokförd i Vallentuna och aldrig tidigare ha sommarjobbat på kommunen. De 100 första får jobb.